29 September 2010 Big hairy audacious goals

Andrew Keen, Martijn Aslander en Boris Veldhuijzen van Zanten maken Amsterdam Zuid Oost onveilig met hun speech over businessconcepten en de mogelijkheden van het internet.

Andrew Keen wordt ook wel the antichrist of Silicon Valley genoemd en staat bekend om zijn gepeperde uitspraken over het internet. In zijn boek The Cult of the Amateur houd hij een pleidooi voor de geschoolde professional die in staat is kwaliteitswerk te leveren, terwijl op internet elke amateur zich de status van professional aanmeet.

Martijn Aslander heeft net zijn boek Easycratie gepubliceerd en is al jaren bezig om mensen te helpen met het managen van hun werk. Hij gelooft heilig in het businessmodel waarbij de klant achteraf de waarde bepaalt van de geleverde dienst en de leverancier betaalt nadat de dienst geleverd is.

Als geen ander weet Boris Veldhuijzen van Zanten gebruik te maken van het internet en de mogelijkheden die daar geboden worden. In een paar jaar tijd wist hij samen met zijn businesspartners een internationale conferentie op te bouwen: The next web conference.

Als het gaat om de niewe technologien loopt Boris voorop. Vandaar dat hij op de Amsterdamse zender AT5 zijn eigen programma heeft Boris Bookmarks. Boris heeft al verschillende bedrijven opgezet en noemt zichzelf dan ook serial entrepreneur.

Big hairy audacious goals (BHAG’s) zijn doelen die een ondernemer zich stelt om zichzelf en zijn personeel uit te dagen. Google heeft zijn doel als volgt geformuleerd: ‘Organize the world’s information and make it universally accessible and useful.’ Microsoft: ‘A computer on every desk and in every home.’ De HEMA wil een winkel zijn voor mensen met een kleine beurs.

Trouwens een BHAG van Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) is dat alle studenten binnen het hoger onderwijs ondernemerschap als een serieuze carrièremogelijkheid zien.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat Boris, Martijn en Andrew over dit onderwerp te vertellen hebben? Kom dan woensdag 29 september om 14.00 uur naar de Fraijlemaborg (Noord Serre).

Dit bericht is geplaatst in ondernemerschap, onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *