Andrew Keen, Robert Scoble and Dave Winer feed the shark

These days the nextweb conference is really happening and great startups are presenting themselves! Evenso the great thinkers and early adapters of the web technology are sharing their thaughts with the audience. In a small side event of the nextweb 20 students of the HvA Interactive media and communication were able to site for 1,5 hour with three of these web evangelist and chat with them about the future, the latest developments, their fears, World War II and ofcourse “the shark”.
The first part of the session was about entrepreneurship and blogging. All the evangelist agreed on the fact that students need to be taught about jounrnalism and have to start blogging. Robert Scoble told the students about his early experience with startups and the hype that everybody wants to be an entrepreneur. One of his comments was that failure is overrated. Where I confront my students with the quote “going from failure to failure without losing enthusiasm”, he told the students to research for themselve if they really want to become entrepreneurs themselves.


The second part was conducted bij Dave Winer and he started to talk about reputation management and one of the last sites about this topic empire avenue. It was great to hear him talk about facebook and how hard it is for spys at the moment to work for the CIA and other intelligence services, because if they don’t have an online appeareance it seems to be very suspicious. We debated about the downside of the fact that everybody knows to whom you are connected and philosophied about what would have happend in WWII if facebook had excisted and how governments at the moment are able to manipulate the way people are allowed to work with webservices like facebook.
We ended our conversation with talking about Dave’s new toy, a camera that can’t be demolished in the jaw of a shark and is able to make 3D images. It was a really exciting gathering moderated by Andrew Keen. A privilege for the students to be there.
DSC00434

 

 

Kennisvalorisatie en Hooverphonic

In de prachtige zaal op de bovenste verdieping van het Kohnstamhuis(zie foto verderop in dit blog) vond op 21 april het voorjaardiner plaats. De top van de Amsterdamse kennisinstellingen, bestuurders vanuit de ministeries en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven waren aanwezig om de aangebroken zomer te vieren. Door de Economic Development Board o.l.v. Paul Doop werd het thema kennisvalorisatie op de agenda gezet en diverse sprekers lieten hun visie de revue passeren op dit fenomeen. Lees verder

Week van de ondernemer, Lelystad en Almere


De afgelopen week hebben we een paar dagen op de beurs gestaan in Utrecht ter gelegenheid van de week van de ondernemer. Studenten stonden in onze stand met hun producten en zelf heb ik contacten gelegd met mogelijke sponsoren. Het was weer een geslaagd beursbezoek!


Vrijdagmiddag was ik in het provinciehuis in Lelystad. Diverse ondernemers in den dop stonden daar hun producten aan te bieden.

Krisja was er als coach aanwezig en Ine stond haar sieraden te koop aan te bieden.
Vrijdag avond stond Jonathan in de meester in Almere op klassieke muziek te rappen.Een opmaat voor een aantal concerten met groot orkest in mei en juni. Het beloofd een mooie voorstelling te worden!

Robert Benninga en de bloementruuk

Maandag was het  de 8e keer dat Robert Benninga zijn verhaal deed voor de studenten van de minor ondernemerschap. In de ruimte van het dialogues house had Robert deze keer moeite om de aandacht van de studenten te winnen. Met minder moeite meer bereiken blijft de boodschap, maar het was duidelijk hard werken deze keer. Toch kwamen veel van zijn adviezen over en gaan een aantal studenten zijn online seminars volgen. Ik ben benieuwd hoe deze E-learning experience gaat vallen bij onze studenten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze week werd afgesloten met een ouderwetse bloemenzee. Vrijdag om 9 uur  werden er 3.000 bossen alstroemeria’s afgeleverd op de Vijzelstraat en heel Amsterdam kon meegenieten van de fleurige optocht die door de stad trok. Het was weer een groot succes!

Onderwijsconferentie HvA + beeindiging periode DuintjerCS

Deze week stond in het teken van de onderwijsconferentie over internationalisering en de ontbinding van het huurcontract op de DuintjerCS per 1 juni.

Om met het laatste te beginnen: Verhuurder stadsgenoot heeft een nieuwe huurder gevonden voor het oude ABN-AMRO pand in de Vijzelstraat en ACE moet na 3 jaar gebruik gemaakt te hebben van deze locatie het pand per 1 juni verlaten. We doen dit met tranen in de ogen. Ik hoop dat we een locatie kunnen vinden waar we met net zoveel plezier kunnen werken aan het bevorderen van ondernemerschap binnen de Hogeschool van Amsterdam.
De studiedag van de HvA in de beurs van Berlage bestond uit verschillende hoogte en diepte punten. Allereerst gaf onze verse lector Jet Bussemaker haar visie op de toekomst van de Hogeschool. Een van haar indrukken was dat we door de bomen het bos niet zien binnen onze hogeschool. O.a. door het grote aantal minoren. Er moeten dus keuzes gemaakt worden! Goed om te horen.
Daarna waren er 2 promovendi die hun onderzoek mochten promoten in het kader van very short introductions. Het verhaal van Amely Verreijen boeide het meest en zij won dan ook de hoofdprijs.
Het blokje internationale sprekers was matig. Enige uitschieter was Kristel Baele van de HAN. Zij had een inspirerend verhaal over internationalisering op het HBO, hoe je dat ook naast de deur in de regio vorm kunt geven bij internationale bedrijven. De presentatie van onze eigen Hans de Wit viel een beetje tegen. Zijn Engels was matig te verstaan en zijn slides stonden van onder tot boven met onleesbare zinnen. Jammer dat er nog zoveel academici zijn die de kunst van het presenteren niet serieus nemen.
De rest van het middagprogramma bestond uit workshops in kleine groepen. Maarten vd Burg met “breaking borders with mobile learning” vond ikzelf het meest inspirerend. Hij gaf een nieuwe kijk op het gebruik van internettools door studenten en vertelde over de ervaringen met het medialab en nieuwe technologien. Het project U-turm in Dortmund gaf hij als voorbeeld.