Noelle van den Bergh opent in juni kinderdagverblijf de melkfabriek

In september 2006 startte Noelle van den Bergh met de minor ondernemerschap. Zij was een van de weinige deelnemers die vanuit de opleiding pedagogiek aan de minor begon. Haar droom was het om een eigen kinderdagverblijf te starten. Niet zomaar een kinderdagverblijf, nee het moest een kinderdagverblijf worden met hoge pedagogische standaards!

Allereerst ging ze op zoek in de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn om daar haar droom werkelijkheid te maken. Het bleek echter heel lastig om hier aan de bak te komen en Noelle moest dus verder zoeken. In juni 2007 studeerde ze af en kreeg haar bachelor in pedagogiek. Als afstudeerscriptie had ze een ondernemingsplan geschreven voor haar kinderdagverblijf.


In 2009 vond ze uiteindelijk het pand waar ze nu in juni 2010 van start gaat met haar bedrijf. De Biltstraat 152 te Utrecht (welbekend bij monopoliespelers) wordt het pedagogisch middelpunt van Utrecht voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In de melkfabriek kunnen 5 groepen terecht. Voor kinderen vanaf 3 jaar biedt Noelle Engelse les aan en om de kinderen tot rust te brengen doet ze aan kinderyoga.

In 2017 interviewde ik haar:

Merknaam BOOT vestigt zich in Amsterdam #hva

Buurtwinkel voor Onderwijs, Onderzoek en Talentontwikkeling (Boot) opende afgelopen donderdag haar derde vestiging in de een van de krachtwijken van Amsterdam. Ditmaal was de Indische buurt aan de beurt. In de Molukkenstraat gaat de buurtwinkel aan de slag. Projectleider Rob Andeweg gaf aan dat er zo’n 300 HvA studenten in de Indische buurt wonen en dat het initiatief van de HvA/UvA de buurteconomie gaat ondersteunen.Studenten gaan de komende tijd buurtbewoners helpen bij het invullen van aangiftebiljetten en ook zullen diverse buurt initiatieven op het gebied van huiswerkondersteuning gesteund worden door HvA studenten. De Bootmanager van de Molukkenstraat Sandra Bos vertelt het toegestroomde publiek van haar wens om een bijdrage te leveren aan de opbouw van de wijk. Het initiatief wordt gesteund door de woningbouwvereniging Eigen Haard. Om de ondernemers uit de wijk bij te staan gaan deze maand ook studenten van het domein techniek aan de slag om winkeliers uit de Java straat te helpen bij de inrichting van hun winkelpand.

Studenten van de minor ondernemerschap zullen wellicht de ondernemers uit deze buurt advies gaan geven op het gebied van marketing en bedrijfsvoering. Esther Haverkort (ex-docent van de minor) is projectmanager bij de BOOT en zeer trots dat stapje voor stapje inhoud gegeven wordt aan sociaal ondernemerschap.Waarbij overheid, onderwijs en woningbouwverenigingen gezamenlijk optrekken om de buurteconomie te versterken.

Minor ondernemerschap start weer met nieuwe studenten

Meer dan 100 studenten van de HvA hebben deze week het programma van de minor ondernemerschap gevolgd. Ze hebben deze week o.a. kennis gemaakt met Bart Sutorius (Productontwikkeling), Andrea Wiegman (Trends), Ynzo van Zanten (Duurzaamheid) en Arko van Brakel (Volg je passie).
Het was weer een mooie week, waarbij de studenten konden bepalen of ze voor de volle 100% mee willen doen, of niet. Een grote groep heeft besloten om er iets moois van te gaan maken en is vanmiddag met veel energie het weekend in gegaan.


Volgende week gaan we naar de stay okay in Arnhem en worden er nieuwe ideeën gelanceerd en groepjes gevormd. Dat gaat vast weer een mooie bijeenkomst worden!
Ook de UvA studenten hebben hun vuurdoop gehad. In Apeldoorn hebben ze laten zien dat ze op het gebied van karaoke hun mannetje staan. Tevens hebben ze een aantal leuke concepten neergezet die ze de komende weken verder gaan ontwikkelen.

UvA karaoke-3
Zie ook www.mondmag.nl