Kennisvalorisatie en Hooverphonic

In de prachtige zaal op de bovenste verdieping van het Kohnstamhuis(zie foto verderop in dit blog) vond op 21 april het voorjaardiner plaats. De top van de Amsterdamse kennisinstellingen, bestuurders vanuit de ministeries en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven waren aanwezig om de aangebroken zomer te vieren. Door de Economic Development Board o.l.v. Paul Doop werd het thema kennisvalorisatie op de agenda gezet en diverse sprekers lieten hun visie de revue passeren op dit fenomeen.
Een Belgische professor uit de medische wetenschap kwam met een heel goed verhaal over lego uit de hoek. Hij voerde een pleidooi voor jonge wetenschappers om vooral te luisteren naar de eigen invallen en niet te veel af te gaan op wat de heren professoren allemaal al bedacht hadden. Hij illustreerde zijn betoog met een drietal voorbeelden uit zijn eigen praktijk en onderbouwde zijn stelling met verve.
Jet Bussemaker, rector van de HvA betoogde vooral dat we bij kennisvalorisatie niet alleen aan universiteiten moeten denken, maar ook de studenten van de hogeschool in het zonlicht dienen te zetten. Zij haalde de ontwikkeling van applicaties aan waarmee touristen via hun telefoon het interieur kunnen zien van de grachtenpanden die ze via een rondvaart bekijken. Door HvA studenten gedaan. Ook voertuigen die dmv alternatieve energie voortbewogen worden en ontwikkeld zijn binnen de technische afdeling van de HvA noemde ze als een van de voorbeelden die bedacht zijn door onze eigen teelt.
Zij hoopt tijdens haar periode als boegbeeld van de HvA een bijdrage te kunnen leveren aan het op de kaart zetten van de hogeschool als een van de motoren die bijdragen aan de innovatie en ontwikkeling van snelgroeiende bedrijven in de regio Amsterdam

 

 

Woensdag 20 april was ik bij hooverphonic in de Melkweg. Het optreden van de band was goed verzorgd, maar de vonk sloeg helaas niet over. Ik ben voor de afsluiting naar huis gegaan.

Dit bericht is geplaatst in Muziek, ondernemerschap, onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *