Zusters van de goede herder

Deze week op bezoek bij een afstudeerder in Bloemendaal. Heerlijk om gewoon weer op locatie van gedachten te mogen wisselen over het onderzoek van deze student en dan ook nog te mogen wandelen over dit mooie landgoed van de zusters van de goede herder. Tijdens de wandeling passeerden we de begraafplaats aldaar en werden verrast door twee reeen die voor onze neus wegsprongen.

De student in kwestie gaat onderzoek doen naar de ontwikkeling van het terrein waar nu statushouders hun toevluchtsoord hebben. De bedoeling is dat er op dit terrein woningen gebouwd gaan worden. Koopwoningen, maar ook huurwoningen voor de sociale sector en op verzoek van de zusters ook huisvesting voor mensen met een lichamelijke handicap.

Mijn student gaat op zoek naar vergelijkbare projecten in Nederland en gaat gesprekken houden met de diverse stakeholders om te bepalen aan welke voorwaarden voldaan moet worden om tot een vreedzame community building te komen. Tevens gaat hij een poging doen om een indicatie te geven voor de impact die deze constructie gaat hebben op de prijs van de nieuw te bouwen woningen.

Wat mij betreft een van de leukste projecten die ik deze periode mag volgen. Ik ben erg benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *