Fysiek contact

Vandaag 15 assessments afgenomen waarvan 11 fysiek. Het gaat bijna vies klinken. In café FEST aan de Wibautstraat kwamen HvA studenten langs om een tentamen te doen. Eigenlijk was dat niet de bedoeling want van het management van de HvA kreeg ik te horen dat we tot de zomervakantie op afstand moeten blijven. Een beetje burgerlijke ongehoorzaamheid kan geen kwaad dacht ik, dus zogezegd, zo gedaan.

Aan het eind van de dag was ik helemaal blij en vol van energie van deze simpele een op een ontmoetingen, zonder handen schudden, maar met koffie en als afsluiting bier. De verhalen van de studenten waren hartverwarmend en maakte mij in ieder geval duidelijk dat we gauw een einde moeten maken aan deze ongewenste situatie waarin contact uit den boze is. Ik snap dat we de klassen nog niet vol kunnen laten lopen, maar stage assessments met 3 personen. Hoe moeilijk kan dat zijn?

Aan het einde van de dag nam ik mijn twitterfeed nog eens door en stuitte op een verhaal van een collega van mij en haar ervaringen met het online lesgeven. Een onderstreping van het feit dat we de digitale zoomruimtes weer moeten verlaten en de kwetsbare docent en student met elkaar moeten gaan verbinden

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/04/helaas-u-heeft-geen-verbinding-a4001633

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *