Hangouts

Vandaag de hele dag rondgehangen met studenten om van gedachten te wisselen over hun persoonlijke ontwikkeling. Slechts een student nam de moeite om bij me langs te komen, de rest staarde me aan vanuit zolderkamer of woonkamer van ouders.

Hoe beoordeel ik nou of een student zich voldoende ontwikkeld heeft in het afgelopen jaar? Via situatie beschrijvingen geven ze aan wat ze geleerd hebben en waarin ze zich verbeterd hebben.

Een student vond dat hij zich de afgelopen periode zo slecht ontwikkeld had dat hij op diverse competenties respectievelijk een 2,3 en 4 scoorde. Als ik zijn scores zou overnemen dan was hij nu gezakt voor zijn tentamen. Ik besloot na het gesprek hem toch maar een voldoende te geven. Immers in vergelijking met zijn collega’s had hij het er niet echt slecht van afgebracht.

Een ander deelde zichzelf een 10 uit. Dat vond ik weer een beetje teveel van het goede. Bescheidenheid siert immers de mens. Ook deze student verliet de hangout met een voldoende, het was al met al een vruchtbare dag voor de studenten.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *