Picknick

Leonard Nijgh en ik, we geven een picknick, een van de teksten uit ons verleden. Boudewijn de Groot sprak ons toe, helaas niet deze week vanuit Carré, maar wel terwijl we naar onze vrienden fietsten om voor het eerst sinds tijden op een kleedje te gaan eten en drinken.

Officieel waren we natuurlijk in overtreding, maar de rondlopende beveiligingsbeambtes vonden het geloof ik wel prima zo. Heerlijk in het zonnetje langs het IJ met stokbrood en wijn, wat wil je nog meer?

We hadden elkaar het laatst gezien in het pre Corona tijdperk bij een optreden van Arnon Grünberg en Patricia Paay in de balie. Een avond die ik toch wel mocht beoordelen met een 8, maar onze vrienden gaven de avond een tien vanwege de lange afterparty, die wij dan weer gemist hadden.

Een van onze vrienden zit ook in het hoger onderwijs en zoomt, net als ik, wat af met haar studenten. Daarbij komen we soms best tragische gevallen tegen vergelijkbaar met de verhalen van Paulien Cornelissen over eenzame Japanners en kunnen we via zoom zo’n student een hart onder de riem steken, terwijl we daarnaast natuurlijk ook achten en tienen uitdelen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *