Fantoom kinderen

Vanochtend weer even op bezoek bij mijn moeder (85). De laatste tijd heeft ze last van hallucinaties en ziet ze in haar huis kleine kinderen. Ze kookt eten voor ze en als ze dan niet aan tafel komen gaat ze de kinderen zoeken. Soms denkt ze dat het haar eigen kinderen zijn, maar dan in peuter vorm.

Gelukkig is ze wel zo slim om dan een van haar kinderen te bellen en proberen we haar weer terug te brengen naar de realiteit. Deze afwijking is ontstaan door haar alsmaar slechter wordende ogen, waardoor de hersenen zaken waarnemen die er niet zijn.

Door haar regelmatig te bezoeken weten we het leed binnen de perken te houden. De buurtbewoners bewegen in deze mooi mee. Als je bij mijn moeder bent kun je gewoon met haar praten en is ze goed bij de pinken. Nu maar wachten op het volgende bezoek aan de oogarts, wellicht kan die helpen een weg terug te vinden uit deze soms vreemde situatie.

Mijn moeder maakt cake met aardbeien en slagroom klaar voor haar achterkleinkind Mia
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *