Voetnoten prijsuitreiking

Afgelopen periode schreven 110 studenten van de minor management van creativiteit een voetnoot bij het leven. Uit deze voetnoten kozen twee docenten de tien beste voetnoten gebaseerd op 3 criteria: persoonlijk, actueel en spitsvondig. Daarnaast mochten de studenten niet meer dan 160 woorden gebruiken.

Arnon Grunberg koos de beste voetnoot in zijn ogen. Het winnend stuk kreeg dit commentaar: Poëtisch, mysterieus en toch concreet genoeg om niet vaag te zijn. Met een prachtige zin over de jonge lente als afsluiting.

Op 5 mei sprak Arnon zijn waardering uit voor de student in kwestie en overhandigde hem het gesigneerde boek met al Arnon’s voetnoten. Dit is het stuk dat Nino Westendorp schreef:

“De crisis verandert niets: schrijvers zijn nog altijd beter af met een ritmisch en regelmatig bestaan; kunstenaars moeten nog steeds al hun werk uit kunnen leggen. De crisis verandert niet dat je alleen kunt schrijven over wat waar is en dat het simpel moet zijn. Dat het dus niet de bedoeling is als alle hedendaagse hoofdpersonen zelf ook schrijver zijn! Iets is nog steeds niet stiller dan het stil is of eeuwiger dan eeuwig: de jazz, het schaakspel en dat seks bestaat. (R. Pirsig heb ik trouwens nog altijd niet uit, terwijl de Meester en Margarita zich voor de derde keer aandient). Zelfs mijn helden Baker, Mingus en Davis liggen nog altijd bedolven. Of neem nou onze Maarten: als je goed kijkt, zie je ook nu hoe de zwoele wind en hoe dit een ode is aan die ene zin: ‘Dan ben ik goddank dus nog een keer een jonge lente waard.’”

Hier kun je het gesprek terug zien dat ik met Nino en Arnon heb gevoerd n.a.v. zijn voetnoot: https://youtu.be/JEvj7SebHwg

De tien beste voetnoten van de minor studenten kun je hier lezen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *