Zo gingen die twee tesamen

De afgelopen dagen kwam er weer iets op het geloofsgebied langswaaien.
www.gospelfreak.nl
Een student van het IIE blijkt christelijk geinspireerd te zijn. Ik moest meteen aan mijn eigen jeugd denken. Ga ‘m gauw eens spreken. Ook Maria Goos in het volkskrantmagazine had het over het geloof. Bij haar ging het meer om het reinigingsritueel. Vorige week ook nog van gedachte gewisseld met onze helpdeskmedewerker Brahim in het kader van het offerfeest. Voor mij ook een inspirerend verhaal geweest. Abraham die met zijn zoon Izaak op weg gaat om een offer aan God te brengen. In de Islamitische versie gaat Abrahan met Ismael op weg. Het offer gaat uiteindelijk niet door en in plaats van de zoon wordt een schaap geofferd. Bij het offerfeest worden die schapen dan ook massaal bij de slachter weggehaald. In mijn geheugen moet ik altijd weer denken aan de passage uit dit verhaal waar staat “zo gingen die twee tesamen”. Vader en zoon onderweg naar de offerplek. Dit sprak mij op een of andere manier erg aan. De verbondenheid van Vader en zoon. Wellicht een projectie van een achterliggende wens. Nou ja, weer eens wat overpeinzingen.

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *