Pentatonix, Tommy en de Betuwe

Deze week stond in het teken van het prachtige concert van de pentatonix in AFAS-live, de uitvoering van de rockopera Tommy in de vioolkist in Hilversum en een weekendje fietsen met mijn broer Michel in de Betuwe.

Pinball wizard

Vrijdagochtend om 8:00 uur zat ik op het Muiderpoort station en naast me zat Karin de Boer haar tekst door te lezen. Ik keek een beetje mee en zag het woord vibrations staan. Ik vroeg haar of ze soms bezig was het lied God vibrations van de beach boys te bestuderen. Nee, ze was bezig met het laatste nummer uit de rock opera Tommy, I’m a sensation. Ze vertelde dat ze dit weekend de rockopera vijf keer zou gaan uitvoeren. Ik werd meteen enthousiast, aangezien ik in mijn jeugd de dubbel-lp van the who volledig grijs gedraaid had en de rockopera grotendeels uit mijn hoofd mee kan zingen. Ik ging echter het weekend met mijn broer Michel fietsen en wandelen in de Betuwe, dus de rockopera zou lastig worden. We hadden in de trein richting Hilversum een geanimeerd gesprek over de opera en zingen in het algemeen. In Naarden-Bussum stapte ik uit, op weg naar mijn kleinkinderen en aangezien mijn vrouw Anita enthousiast reageerde op mijn verhaal kochten we voor zondagavond kaartjes en genoten we van de rockopera.

Zaterdag en zondag fietste en wandelde in met mijn broer Michel door de Betuwe in de buurt van Dodewaard en genoten we van de prachtige natuur aldaar. Bloeiende meidoorn, in optima forma. Buizerds, ooievaars, torenvalken, fluitenkruid, boterbloemen en nog veel meer. Tijdens onze wandeling door de uiterwaarden kwamen we langs een aantal ondergelopen stukken, waar het stikte van de karpers. Echt prachtig om dit leven van nabij te aanschouwen!

Shallow van de Pentatonix

Deze week waren Anita en ik ook bij een concert van de Pentatonix in AFAS-live. Echt een genot voor oor en oog. Prachtige acapella koortjes van eigen en bekende nummers!

Dit bericht is geplaatst in Familie, Muziek, Vakantie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *