Podcast Lisa Fase over het geminachte kind van Guus Kuijer

Ik sprak op 30 maart 2023 met Lisa Fase in de Javabookshop over de hernieuwde uitgave van het boek van Guus Kuijer: Het geminachte kind, met voorwoord van Arnon Grünberg.

Dit boek is oorspronkelijk uitgegeven in 1980 en Lisa schreef tijdens haar PABO jaren een beschouwing over dit boek. Inmiddels heeft ze 10 jaar in het basisonderwijs gewerkt en is alweer zeven jaar werkzaam bij de Javabookshop, waarvan drie jaar mede-eigenaar. Zelf ben ik bijna 40 jaar werkzaam in het onderwijs.

Aan de hand van het boek bespreken we hoe we tegen het onderwijs aankijken, hoe we zelf naar onze kinderen kijken en welke veranderingen er zich de laatste decennia in het onderwijs hebben voorgedaan.

In de inleiding geeft Arnon Grünberg zijn visie op opvoeden en gebruikt hij een column van Eva Hoeke als illustratie voor zijn kijk op opvoeden. Wij reageren op zijn stellingname.

In het gesprek hebben we het ook over de Vrije school en hoe daar met kinderen wordt omgegaan. Al met al de moeite waard om een half uurtje van uw tijd aan te besteden!

Lisa Fase
Dit bericht is geplaatst in Boeken, onderwijs, persoonlijk, podcast met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *