Jessica Durlacher en Sophie Lakmaker

Deze week twee boeken uitgelezen: De stem van Jessica Durlacher en De geschiedenis van mijn sexualiteit van Sophie Lakmaker. De stem is een degelijk geschreven boek over een Somalische vrouw die het juk van de islam aflegt en is deels gebaseerd op de geschiedenis van Hirschi Ali. Het is een spannend boek, maar het verhaal verliest naar het einde toe zijn geloofwaardigheid in mijn ogen. Ondanks dat echt wel een aanrader om te gaan lezen.

Het boek van Sophie Lakmaker is niet zo lijvig als dat van Jessica Durlacher (200 tegen 400 pagina’s), maar het leest als een trein en ik moet zeggen dat ik in tijden niet zo hard gelachen heb als bij het lezen van dit boek. Sophie vertelt over haar studentenleven en hoe zij omgaat met vrienden en vriendinnen. Het stuk waarin zij beschrijft hoe de lessen Russisch er aan toe gaan op de universiteit is echt hilarisch!

Mede door het verblijf in ons nieuwe vakantiehuisje in West-Graftdijk had ik de tijd om te lezen. De komende week mag ik nog genieten van de meivakantie en denk ik dat weer eens een aantal films ga bekijken. Nomadland staat bovenaan mijn lijstje.

Dit bericht is geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.