Assessments

Deze week stond in het teken van assessments. 14 keer heb ik met een student gesproken over zijn stage, 5 keer heb ik van gedachten gewisseld over zijn persoonlijke ontwikkeling en 4 uur heb ik presentaties beoordeeld van studenten van de minor management van creativiteit en innovatie. Dit alles vanuit mijn luie stoel in mijn eigen woning.

Daar werd op dat moment de woning (onderdeel van een appartementencomplex) ingepakt en gingen bouwvakkers aan de slag met hogedrukspuiten en moest er af en toe een boor aan te pas komen om een steiger aan de muur te bevestigen. Al met al ideale omstandigheden voor het afnemen van asssessments.

Sommige studenten hadden tijdens hun stage 20 weken thuis gezeten en geen collega in het wild gezien. Alleen maar via het beeldscherm mochten zij ervaren hoe het er aan toegaat in het bedrijfsleven. Een student vertelde hoe hij bijna in een spannende meeting terecht zou gaan komen, maar er toch voor koos om beneden met zijn moeder te gaan lunchen. De andere student in kwestie had tijdens zijn eenzame opsluiting gezien hoe zijn hele familie Corona kreeg.

Gelukkig had het grootste gedeelte van de stagelopers op een bedrijf gezeten waar hij/zij gemiddeld nog 2 dagen op de werkvloer (of wat daarvan over was) kon vertoeven. We (ik en een collega) zagen mooie onderzoeken de revue passeren en in een aantal gevallen sloten er ook nog begeleiders van het bedrijf zelf aan tijdens de zoom sessie.

Een van onze studenten was met ons verbonden vanuit Aruba, terwijl de stagebegeleider vanuit Amsterdam inbelde. Deze dame, 19 jaar en bestierder van een YouTube kanaal met meer dan 20.000 volgers (https://youtube.com/c/IsaLuna) had een goede stage tijd doorgemaakt waarin ze een leuk onderzoek neerzette en met een 8,5 door ons gewaardeerd werd. Zo heb ik nog een paar hoge cijfers mogen uitdelen en bij tijd en wijle ook nog eens genoten van doorwrochte reflectie.

De eindpresentaties van de minor management van creativiteit en innovatie zorgden ook voor de nodige hoogtepunten. Deze editie is er weer voor meer dan 35.000 euro opgehaald voor goede doelen, hebben studenten speelgoed voor gehandicapte kinderen met een 3D printer gemaakt, diverse documentaires over o.a. COvid19, discriminatie, dakloze jongeren en problematiek rondom seksuele voorkeur, ook andere passies kwamen aan de orde. Via diverse Instagram accounts zijn deze zaken te volgen:

https://instagram.com/broodjebasta
https://instagram.com/stamcel.nl
https://instagram.com/unitedcharity_
https://instagram.com/fittysaus
https://instagram.com/mkyontour
https://instagram.com/devrijgevigehand
https://instagram.com/playgroundplusnl
https://instagram.com/cleanwater4you


Dit bericht is geplaatst in onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *