Game of thrones

De laatste weken de 73 afleveringen van GoT bekeken. Ik had in het verleden de serie al wel gezien, maar doordat je nu alles achter elkaar kunt zien blijft het allemaal veel beter hangen.

De serie gaat over een fantasie wereld waarin draken, levende doden en reuzen rondwaren en waar en passant mensen opnieuw tot leven worden gewekt. Diverse koninkrijken vechten om de heerschappij over deze wereld en in elk koninkrijk volgen we mensen die aanspraak maken op een of andere troon.

Het gaat er bloederig aan toe, regelmatig worden er hoofden afgehakt en je wordt voortdurend op het verkeerde been gezet. De serie schuwt het naakt niet en onze landelijke trots Clarice speelt een mooie rol. Politiek, religie, wetenschap en krijgskunst komen aan bod en alle takken van sport hebben zo hun vertegenwoordigers.

Mijn favoriete personage in de serie is Arya Stark. Zij is de dochter van een van de heersers uit de serie en je ziet haar persoonlijkheid ontwikkelen door de serie heen. Zij deed me denken aan het meisje Mathilda dat in de film Leon opgeleid wordt tot scherpschutter en huurmoordenaar.

Na deze intense beleving van deze mooie serie moet ik maar weer eens gaan lezen. De boeken van F.Starik over zijn moeder en de boeken van Coetzee over de jonge jaren van Jezus staan nu op het programma.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *