Moeder in de war

Deze week was het erg wennen voor mijn moeder in het verzorgingshuis de Schutse. Ze beschouwde het nog niet als haar nieuwe woning en ondernam een aantal pogingen om thuis te slapen of de was te doen. Een van de pogingen was om 3 uur snachts en de ander om 7 uur in de morgen. In beide gevallen mochten we haar ophalen en weer terugbrengen.

Vanuit de verpleging werd heel liefdevol gereageerd en ook arts en psychiater zoeken naar wegen om via medicatie haar onrust weg te nemen. Ondertussen snijdt ze ontbijtkoek voor haar imaginaire kinderen en stopt ze mijn overleden vader toe. Om weglopen te voorkomen wordt ze nu in de nacht op een afgesloten afdeling geplaatst en overdag zit ze gewoon in haar huisje op nummer 8.

Door de Corona zijn de activiteiten voor de dagbesteding tot een minimum beperkt en doen we als kinderen onze uiterste best om voor wat entertainment te zorgen. Ik hoop dat we in de komende weken een modus zullen vinden om mijn moeder in een nieuw ritme te brengen en wil haar in ieder geval snel introduceren bij een nieuwe telg in onze familie Aida!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *