Kotter verandermanagement

Vandaag het vervolg op het supercollege van vorige week (Kotter en the guns of Navarone). Twee studenten pasten Kotter toe op een verandertraject bij BAM (SAP implementatie) en het Flevoziekenhuis (Helpdeskpakket). Uitstekende analyses van deze verandertrajecten en een prima voorbeeld van studentenparticipatie in de les. Als afsluiting de verandering bij de british rail geanalyseerd aan de hand van een fragment van de film “The navigators”van Ken Loach. Al met al een zeer geslaagd college.
Tussen de middag een brownpaper sessie meegemaakt tijdens welke collega Ben Krose zijn onderzoek toelichtte op het gebied van beeldherkenning. Camera’s die mensen volgen gedurende een traject. Ook weer een zeer boeiend geheel en een inspirerende bijeenkomst.
Na afloop van gedachten gewisseld met een collega over de gang van zaken en de beleving van diverse bijeenkomsten. Nuttig om weer eens iets te horen vanuit een ander gezichtspunt. Goed ook om lekker van mening te kunnen verschillen (zeg ik nu achteraf).
De middag gevuld met verschillende overleggen en zo een drukke maar zeer enerverende werkdag gehad.
Het leven van een docent blijft boeiend!

Dit bericht is geplaatst in onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *