Het lied van de Parel

Gisteren weer naar een lezing van Hans Stolp geweest in Amersfoort. (www.hansstolp.nl) Het gaat bij deze lezingen steeds over het oorspronkelijke christendom. Een combinatie van psychologie en geloof in scheppende kracht (geinspireerd door de wereldreligies). Een esoterische kijk op de werkelijkheid. Het is elke keer weer een feest om deze bijeenkomsten bij te wonen. Hans vertelt verhalen en geeft uitleg over beelden vanuit de vroeg christelijke mysterietraditie. Het evangelie van Thomas en allerlei andere geschriften die onze bijbel niet gehaald hebben komen in deze uren voorbij. Verschil tussen ego en hoger zelf wordt besproken, tevens wordt uitleg gegeven over de verschillende lichtsferen waar de ziel van de mens zich naar toe kan bewegen. reincarnatie en karma spelen ook een rol in zijn verhalen.
Het is vooral de sfeer waarin de lezingen zich afspelen die het erg plezierig maakt. Het vragenuurtje aan het einde van de dag, waar Hans vragen van mensen uit de zaal beantwoord geven de dag een extra dimensie. Het sleutelwoord blijkt steeds weer liefde te zijn. Afijn je zou het eens moeten gaan ervaren.

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.

2 reacties op Het lied van de Parel

  1. femke schreef:

    Natuurlijk is liefde belangrijk in dit leven. Maar dan eerder vanuit je persoonlijke aandacht voor en interesse in de mensen en de wereld om je heen. Met beide benen stevig op de grond. En als je iets kunt doen om de wereld beter te maken, dan moet je het niet laten! Maar laat je niet beetnemen door mistige figuren!

  2. martin schreef:

    Hans Stolp zou ik niet zo gauw een mistig figuur noemen. De esotherische traditie gaat er dan ook vanuit dat een mens eerst moet aarden voordat hij/zij aan zijn hoger ik kan werken. Wat dat betreft geef ik je helemaal gelijk. Persoonlijke aandacht en interesse voor de mensen om je heen kunnen vanuit liefde worden geinspireerd. Dank weer voor je reactie Femke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *