missie

Gisteren een groot deel van de dag vergaderd. De missie van het IIE stond centraal. We moeten veranderen, want we halen te weinig studenten binnen om ons eigen broek op te halen. In ons gebouw komt een opleiding voor technische ondernemers, ook deze opleiding heeft het moeilijk. Uit de enquete bleek dat Almere een breekpunt voor studenten is. Ze gaan liever naar Amsterdam. De HvA blijft zich echter inzetten voor Almere. Over een tijdje zijn er immers 300.000 inwoners en dan moet het toch wat worden met dat hoger onderwijs in de polder. De FIT van het instituut staat onder druk, het bedrijfsleven is echter laaiend enthousiast over ons concept. Studenten van het IIE staan immers hun mannetje in de praktijk. Op de open dag halen we de studenten wel binnen. Afijn, hoe maken we de ICT sexy? Het ondernemerschap trekt echter wel aan. 40% van onze propedeuse studenten wil af studeren in een eigen onderneming. Laten we hopen dat het een kwestie van lange adem is.

O ja, vandaag nog een contactpersoon van Accenture gesproken. Wellicht gaan ze MMM sponsoren. Volgende week vrijdag gaan we op gesprek.

Dit bericht is geplaatst in onderwijs. Bookmark de permalink.

Eén reactie op missie

  1. matthijs schreef:

    Het komt wel goed met het IIE! ik ken een paar mensen die het IIE gaan volgen.

    Alleen het IIE moeten oppassen dat ze geen imago krijgen als makkelijke opleiding. Ik hoor dat vaak onder toekomstige studenten.

    p.s. leuke website

    mvg,

    Matthijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *