Coordinator centrum voor ondernemerschap

Vandaag is het opnieuw officieel bevestigd. Ik ben vanaf 1 september 2006 de nieuwe coordinator van het centrum voor ondernemerschap. Ik heb er enorm veel zin in en ga dus over 2 weken, als ik terugkom uit Spanje aan de slag met het opzetten van het businessplan. Eerst nog "the world is flat" en de "8 habits" lezen.

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.

6 reacties op Coordinator centrum voor ondernemerschap

  1. Peter Aggenbach schreef:

    Ga je Almere verlaten? Want letterlijk word je coordinator van het ‘Centrum voor Ondernemerschap’, zo je schrijft. Bedoel je hiermee de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen? Zie: http://www.han.nl/cvo .

    Of bedoel je coordinatie geven aan deze stek en blijf je bij de HvA: http://www.ondernemerschaphva.nl .

    Of mogelijk nog elders? Leg mij dat nou eens uit.

  2. Martin Haring schreef:

    Hai Peter,
    Bedankt voor je reactie. Ik ga het IIE verlaten. Ik blijf in Almere wonen. Het centrum voor ondernemerschap is op dit moment niet meer dan een woord. De UvA en HvA willen echter ondernemerschap stimuleren en daarvoor moet iets opgezet worden. Ik ga hier een rol in spelen. Gezien het feit dat de HvA en UvA vestigingen hebben in Almere en in mijn ogen Almere deel uitmaakt van de deltametropool zal Almere niet vergeten worden. De start van de Business School Almere zal daar, in mijn ogen, zeker een onderdeel van zijn.
    O ja, http://www.ondernemerschaphva.nl is onderdeel van de ondernemende acties van de HvA.

  3. Peter Aggenbach schreef:

    Gelukkig?!? De ‘Business School Almere’ (BSA) is/wordt onderdeel van ‘iets’ waarvoor nog geen naam is(…) Mooi is dat. Nog even een nieuwe naam verzinnen, want een ‘CvO’ hebben ze al in Arnhem en Nijmegen. Ook lees ik dat er vanaf september opleidingen starten aan een BSA. Klopt dit wel?

    Want wat lees ik in een persbericht van de provincie Flevoland (5 juli 2006): ‘De BSA hanteert de succesvolle co-makership formule van het Almeerse Institute for Information Enineering, waarbij studenten opdrachten en onderzoeken bij en voor bedrijven uitvoeren. Behalve de provincie, investeren ook de gemeente Almere, de Hogeschool van Amsterdam en het Ministerie van OC&W in de ontwikkeling van de business school. OC&W stelt 225.000 euro beschikbaar, de andere partners ieder 25.000 euro. In september 2006 start het eerste onderwijsprogramma.’

    Je ziet het Martin, het schoort nog behoorlijk aan de communicatie. Er is wel geld beschikbaar en er start zelfs al een dergelijke opleiding in september. De coördinatie is nog ver te zoeken… Ow, dáárom hebben ze je die plek gegeven natuurlijk.

    Hoe loopt het momenteel met het IIE en de nieuwe aanvragen? Er is geen animo voor Almere hoorde ik laatst. Startende studenten zouden Almere links laten liggen?

  4. Martin Haring schreef:

    Hai Peter,
    Op zich gaat het IIE goed, momenteel liggen de aanmeldingen rond de 100, maar daar zullen in de komende weken nog wel wat aanmeldingen bijkomen zodat we op het zelfde nivo van vorig jaar komen. Het blijkt toch steeds moeilijk om studenten voor ict te interesseren. Dit is een landelijke trend. Almere blijkt inderdaad een probleem voor studenten, aan het imago moet nog steeds gewerkt worden.
    In het kader van de BSA zullen in september een aantal studenten starten met een minor ondernemerschap.
    De naam CvO vind ik ook niet sterk. Dit is nog maar de werkplaats. Ik denk aan iets met guppies, maar dat moet ik verder nog uitwerken.

  5. Peter Aggenbach schreef:

    Lees ik zojuist dit bericht. Wat betekent dit voor Almere als studentenstad? Wat willen ze nou eigenlijk? Martin, laat jij je licht er eens over schijnen!

    ++++++++
    Bron: Omroep Flevoland

    Opleiding Innovatie en Techniek Almere uitgesteld
    De nieuwe opleiding ‘Innovatie, Techniek en Ondernemen’ die in Almere volgende maand van start zou gaan is uitgesteld tot september volgend jaar. De Hogeschool van Amsterdam heeft dit besluit moeten nemen omdat er weinig belangstelling was onder studenten. De provincie Flevoland had ruim 500.000 euro susbsidie toegekend aan deze HBO opleiding. Of dat geld ook volgend jaar beschikbaar is, is niet bekend. De provincie wil, net als de gemeente Almere, nog niet reageren.

  6. Martin schreef:

    Hai Peter,
    Ik zou mijn licht wel willen laten schijnen, maar je begrijpt dat ik dit ook verschrikkelijk vind. Het lijkt erop dat geen student naar Almere wil komen. Je zou er bijna een beetje depressief van worden. Ik hoop dat we de komende jaren een wonderdrankje zullen uitvinden om het tij te keren.
    Groetjes,
    Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *