Amseb conferentie Amsterdam

Het congres van de Amseb, ACE en lerenondernemen had als thema “succesvol leren ondernemen”. Verschillende sprekersmochten dit thema nader toelichten vanuit hun eigen invalshoek. ProfessorMirjam van Praag ging in op haar onderzoek naar ondernemerschap onder studentenen haalde aan dat slechts 1 op de 10 studenten een onderneming start. Uitonderzoek blijkt echter dat er meer te verdienen valt in een eigen bedrijf, danals werknemer in loondienst. Vooral waar het mensen betreft met een hogeopleiding. Zij pleitte dan ook voor meer deelname van studenten aan hetopstarten van ondernemingen en onderzoek naar de vaardigeheden die belang zijnvoor ondernemerschap. Carmen Breeveld (zwarte zakenvrouw 2003) plaatste alsstelling dat je wordt geboren als ondernemer en dat je ondernemen niet kuntleren. Zij maakt reclame voor de Hollandse nieuwe en refereert daarbij naar Allochtone ondernemers. Zijmaakte op deze manier een beetje ruimte voor mij.In mijn jeugd werd ik vaak gebeld door jolige kinderen die zich melden alsmijnheer of mevrouw Augurk en dan vroegen of ze samen een rolmops kondenvormen. Als coordinator ondernemerschap riep ik studenten op hun ambitie waarte maken door af te studeren in eigen onderneming. Carien van Gennip liet wetendat de overheid twintig miljoen gaat steken in het stimuleren van centres ofentrepreneurship. Deze kans moet de HvA niet aan zich voorbij laten gaan. Hetzou mooi zijn als we daar wat eurootjes van konden meepikken. Detalentenfabriek sloot de plenaire sessie af met een pleidooi voor creatieveondernemers.
Amseb


Dit bericht is geplaatst in onderwijs. Bookmark de permalink.

2 reacties op Amseb conferentie Amsterdam

 1. Taam schreef:

  Die grap over die rolmops is echt schitterend. 🙂

 2. Pa schreef:

  Heb je hele verhaal geprint, zodat ma het ook kan lezen.daarna in mijn plakboek.
  Vanmiddag gaan we naar de verjaardag van Samuel.
  Ik zal het daar laten lezen.
  Groetjes van Pa en Ma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *