Nieuwjaarstoespraak

Vandaag hield de nieuwe directeur van de HES, Ineke van der Linden haar maidenspeech. Het ging over de visie en de missie. Een onderwerp wat de laatste tijd op de hogeschool schijnbaar populair is, want op het IIE was dit ook een hot item. Ze memoreerde 007 die als geheim agent altijd zijn missie vervuld en ze vermelde dat ze als directeur gebruik gaat maken van het openbaar vervoer. Ze identificeert zich dus niet echt met een geheim agent. Verder had Ineke het over een raison de etre, of te wel ons reden van bestaan en daarbij werden de pijlers van de hogeschool aangehaald.
Als visie wil ze de HES de beste business gerelateerde hogeschool van Nederland laten zijn. Daarbij memoreerde de trots van de medewerkers op de naam HES, waarvan reeds het beste afstraalt.
Tot slot wist ze te melden dat er geen geld beschikbaar is om de visie glans te geven. Er moet bezuinigd worden, omdat de rendementen te laag zijn.
Dit is een beetje vreemd, gezien de gigantische instroom van studenten. Om hoge rendementen te krijgen zul je wellicht wat minder studenten moeten toelaten, zodat je de kwaliteit kunt waarborgen. Afijn, ook deze discussie waart al jaren door onderwijsland. Kies je voor kwaliteit of kwantiteit? Dit zal het management de komende tijd duidelijk moeten maken.

Dit bericht is geplaatst in onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *