Filmfestival Rotterdam

Een groot deel van de dag in Rotterdam geweest voor het filmfestival. Meer dan 10 jaar lang bezoek ik dit festival en altijd is er wel een verrassing. Deze keer heb ik met Anita 3 films bekeken. Buiten was het prachtig weer en in de pauzes tussen de films door hebben we nog lekker in het zonnetje gezeten. Meestal is het tijdens dit festival barstens koud. Global heating zal ik maar zeggen. We zagen de volgende films:
Mischief
Mischief night (4.07 waardering publiek (op schaal van 5)) Een film over de subs van Leeds. In de traditie van "Bending like Beckham" Erg leuk om naar te kijken, maar niet echt geloofwaardig.
Bucharest
12:08 East of Bucharest (3.71 waardering). Betekende de val van Caucescu een revolutie voor Roemenie? Over deze vraag buigen een tv commentator en passanten uit die tijd (22 december 1989). De film is droogkomisch en zit prima in elkaar. Veel gelachen. EIgenlijk in en in triest.
Tiger
Rock & Roll never dies(3.75  waardering). Van deze film had ik de hoogste verwachting. Het verhaal was wel leuk, maar kabbelde een beetje te lang voor. We verlieten de zaal voor het einde om de trein naar Almere te pakken.
Al met al samen een gezellige dag gehad.

Dit bericht is geplaatst in Films. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *