Laatste loodjes

De zomervakantie gaat bijna beginnen en dan is het voor mij altijd oppassen. In een paar weken wordt je geacht een battalion van studenten naar de eindstreep te loodsen en staan er meestal allerlei activiteiten op de kalender om de avonden en de weekenden te vullen.

Afgelopen donderdag moest ik bloed plassen tijdens het hardlopen en dat was even schrikken. Gelukkig was het slechts een blaasontsteking, maar de wake-up call was gemaakt. Dit weekend nog naar Werchter voor de Foo fighters van Dave Grohl (niet lief geweest voor Taylor Swift) en dan mag de rust weer over mij neerdalen.

Mooie encounters met studenten de afgelopen weken. Cum laude presentatie, student zonder presentatie, boze student omdat we hem steeds in de rede vielen, student met verslag dat waarschijnlijk door zijn broer was geschreven, stagebegeleider die zijn beoordeling inlevert nadat de student zijn examen had gedaan, begeleider die aanwezig was bij presentatie student, vader aanwezig, student die ik twee jaar geleden geadviseerd had te stoppen met zijn opleiding slaagt met een acht, kortom een paar hoogte en dieptepunten uit twee intensieve weken.

Dit bericht is geplaatst in onderwijs, persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *