Ondernemersvuur

Burgemeester Job Cohen presenteerde op donderdag 12 juni tijdens debijeenkomst ‘Mixed Zone’ in Amsterdam het eerste exemplaar van depublicatie Ondernemersvuur. Hierin staan 49 inspirerende verhalen overde succesvolle gang die (voormalig) studenten van de Universiteit vanAmsterdam (UvA) maakten van de collegebanken naar een eigen bedrijf.Over vallen en opstaan en de plek die de wetenschap daarbij inneemt.

Ondernemersvuur

Met de publicatie Ondernemersvuurwil de Universiteit van Amsterdam ondernemerschap bij academici onderde aandacht brengen en laten zien dat ondernemen ook een optie is voorde toekomst. De geïnterviewden – uiteenlopend van beginnende totgearriveerde ondernemers – hebben allen aan de UvA gestudeerd, ofstuderen nog steeds. Zij startten ondernemingen als TomTom, Hyves, NewYork Pizza, Boer & Croon en Studelta. Naast interviews bevat depublicatie informatie die de ondernemer van de toekomst kan helpen bijde eerste stappen naar een eigen bedrijf.

De publicatie vormtvoor de ondernemers en de universiteit aanleiding om een verdergaandesamenwerking te verkennen. Dit kan op verschillende manieren: stages,onderzoek, marketing en investeringen. Tijdens de bijeenkomst ‘MixedZone’, met het thema ‘Wetenschap meets Ondernemerschap’, werden deopties besproken.

Publicatiegegevens

De publicatie Ondernemersvuur is te koop in alle vestigingen van boekhandel Selexyz in Amsterdam. Kosten: € 4,95.

Ondernemersvuuris een initiatief van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE)van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UvA, en wordt medemogelijk gemaakt door Studelta. Studelta biedt talentvolle hbo’ers,wo’ers en starters studiegerelateerde (bij)banen.

Foto’s van het event kun je hier vinden: foto’s

Voor meer informatie u contact opnemen met prof. dr. Mirjam van Praag (ACE), e-mail: C.M.vanPraag@uva.nl.
Bron: UvA Persvoorlichting
document.write(“persvoorlichting” + “@” + “uva.nl“)persvoorlichting@uva.nl
Dit bericht is geplaatst in onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *