Time shelter

Deze keer een boek van een Booker-prijs winnaar(2023) gelezen. Het boek gaat over dementie en het terugkeren naar het verleden. Een kliniek in Zwitserland brengt mensen terug naar een periode in het verleden, the sixities, the eighties en sommige mensen knappen daar zienderogen van op. In de loop van de tijd besluiten regeringsleiders van diverse landen dat het goed is als het volk kiest voor een periode uit de geschiedenis waarop het land zich zal focussen. Dit leidt tot hilarische taferelen. De schrijver keert zelf ook regelmatig terug naar zijn verleden. Het lijkt er uiteindelijk op alsof de tijd stopt of de klok stilstaat. Een aangrijpend betoog!

Hier het juryrapport: https://thebookerprizes.com/the-booker-library/features/everything-you-need-to-know-about-the-winner-of-the-IBP-2023

Dit bericht is geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *