Ik laat me shine niet doffen

Prachtig boek van Hester Carvalho over jonge mensen uit de Bijlmer. Je krijgt echt een goed beeld van de jeugdcultuur en van de achtergronden van geïnterviewde personen. Het boek heeft een mooie opbouw en blijft boeien tot het einde. Je kunt echt merken dat ze een beetje verliefd op deze plek is geworden. Ik heb zelf een viertal jaren in de Bijlmer gewoond (in de jaren 80) en meer dan zes jaar lesgegeven in deze omgeving. Ik herkende veel in haar verhalen. Een paar jaar geleden deed ik met mijn studenten een project over de inrichting van de Bijlmer en kwam ik ook veel zaken tegen die Hester in haar boek benoemd. Echt een aanrader!

Dit bericht is geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *