Bob Dylan by Paul Williams

Deze week verder gegaan met het lezen van de trilogie over het leven en werk van Bob Dylan. Tussen het lezen door nummers beluisterd van de kunstenaar. Paul Williams beschrijft vooral de songs van Dylan en probeert een analyse te geven van de teksten in het licht van de staat waarin Dylan op dat moment verkeerd. Teksten blijken niet los te staan van melodie en leven van de entertainer. Hij beschrijft de diverse crises in het leven van Dylan en zijn zoektocht naar zijn onderbewustzijn. De bekering tot het christendom speelt daarbij een grote rol. In deze tijd ben ik Dylan kwijtgeraakt en het was leuk om de nummers uit die tijd nu eens goed te beluisteren. " You got to serve somebody" is een van de nummers die me bijgebleven is. Het album waardoor ik Dylan ben gaan waarderen " Desire" is nog meer tot leven gekomen. Ik heb nog tijden te gaan om Dylan verder te onderzoeken, maar deze week is me weer veel duidelijk geworden over het reilen en zeilen van deze rasartiest.

Website Paul Williams

Dit bericht is geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *