Gelezen: mijn nazi-opa en we kunnen veel meer dan we denken.

Afgelopen weken gelezen voor mijn werk een boek over bewegen en leren. Een gezonde geest in een gezond lichaam. We gaan hierover met een groep docenten in discussie.
Het boek van Sunny Bergman ben ik op eigen initiatief gaan lezen. Het handelt in eerste instantie over intergenerationele trauma’s, maar geeft ook veel inzicht in de behandel cultuur rondom dit thema. Op de boekintroductie in pakhuis de Zwijger was dan ook een winti priesteres aanwezig en kwamen we te weten dat we er nooit alleen voorstaan, maar dat er een colonne voorvaderen om ons heen zwermt. De priesteres wist dit heel zakelijk en overtuigend te brengen. Daarnaast komt het thema abortus in het boek langs en geeft Sunny ons een open, eerlijk en kwetsbaar inkijkje in haar leven. Heb het boek in een ruk uitgelezen en kan het iedereen aanraden die geïnteresseerd is in de invloeden van het verleden op ons functioneren in het heden.

Dit bericht is geplaatst in Boeken, onderwijs, persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *