De afgelopen 3 dagen stroomde de energie door Arnhem. 115 studentenvan de Hogeschool van Amsterdam streken neer in de bosrijke omgevingvan Arnhem. Het ging om concepten realiseren en groepen vormen.Studenten van fashion en informatica, commerciele economie enbouwkunde, fysiotherapie en Media en Informatie management,Interactieve Media en Bedrijfseconomie, enz… gingen met elkaar in deslag om het beste idee van Amsterdam en Nederland boven te latendrijven. Concepten op het gebied van food en non-food vlogen over detafel. Er werd gebruikt van mindmap technieken en out of the box denkenom het creatieve proces tot grote hoogte te brengen. Tussendoor dedende studenten aan karaoke en werden er raketten gelanceerd. De jeugd uitde buurt keek zijn ogen uit bij deze uitspattingen vanuit de hoofdstad.
De werksfeer was optimaal te noemen. Elke ochtend werd er om 9:00uur gestart en de meesten lagen pas na enen op een oor. Er werdvoortdurend gesproken over business, kansen, geld verdienen,doelgroepen, kwaliteiten en klanten. Er was onderling respect enuiteindelijk muntte dit uit in een startuppitch op de vrijdagochtend.Daar presenteerden de nieuwe groepen uit de minor zich aan het publiek.Diverse concepten op het gebied van duurzaam ondernemen, bijouterieën,modelbouw, microkrediet en lifestyle passeerden de revue. Ook het zoutuit Finland(Pansalz) door Gerard Poot in de minor geïntroduceerd isdoor een projectgroep geadopteerd. Ik hoop dat Nederland klaar is voordeze revelatie op het gebied van gezond eten. Het was een feest voor debegeleiders om met deze enthousiaste jonge professionals te werken!