Parool oscar weekend

Vandaag vier films gezien in Pathe de Munt in het kader van het oscar weekend van het parool.
De dag begon met "the reader". In deze film speelt Kate Winslet de hoofrol en het zou me echt verbazen als ze hiervoor geen oscar krijgt. Ze speelt echt de sterren van de hemel. Deze film heeft me echt geraakt. Fantastisch goed uitgewerkt thema waarbij het Nazisme weer eens van een andere kant bekeken wordt. Een oscar voor beste film zou niet mistaan!
Thereaderkatewinslet
Tussendoor zijn we even naar Peking gegaan voor een lekker broodje in het zonnetje!
Daarna de tekenfilm van pixar wall-e bekeken. Echt een fantastisch originele animatiefilm met grote creativiteit gemaakt. Twee robots die elkaar een hand geven. Je moet er maar op komen!
Pixar_walle
Als derde film hebben we de "mysterious case of Benjamin Button" bekeken. De verwachting voor deze film lag hoog, zeker gezien de 13 oscarnominaties. Zelf vond ik de film een beetje tegenvallen. Ik raakte er helemaal niet van geemotioneerd, hoewel de film toch tot het einde boeide. Ben bang dat er niet veel verzilverd gaat worden van de nominaties.
Laatste film van de dag was "the visitor" Hiervoor kreeg Richard Jenkins een oscarnominatie. Ik moet zeggen dat hij inderdaad fantastisch speelde, maar de oscar zal wel naar Nickey Rourke gaan voor "the Wrestler". The visitor gaat over illegalen in Amerika en benaderd dit thema op een sobere manier. Ik heb er met plezier naar gekeken.
Het was de moeite waarde een hele dag in Pathe de munt door te brengen.

Dit bericht is geplaatst in Films. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *