Wat heeft een 63 jarige onderwijs medewerker te zoeken op het Lowlands festival?

Sinds 1996 ga ik elk jaar weer naar de flevopolder om me daar in augustus onder te dompelen in het lowlandsfestival. Vanaf 1998 gaat mijn zoon (inmiddels 39) mee en vanaf 2004 is ook mijn dochter (inmiddels 37) van de partij. Dit is gelijk de eerste reden waarom ik naar Biddinghuizen afreis. Met je kinderen samen naar muziek luisteren, in een tentje slapen, nasi eten, bier drinken en af en toe een trekje nemen van een weed sigaretje zorgt voor onderlinge binding.

Daarnaast vergeten de meeste mensen dat Lowlands niet alleen om muziek draait, maar dat je er naar lezingen van de school of life kunt luisteren, een film kunt kijken, van theater en dans kunt genieten en schrijvers kunt ontmoeten. Ook de science afdeling van Lowlands wordt jaarlijks groter. Mede geïnspireerd door Jim Jansen Reden nummer twee.

In 1996 liepen er circa 30.000 mensen op de Lowlands rond (kaartje 140 gulden). Anno 2023 zijn dat er circa 55.000 (kaartje 350 euro). Ik hoor vaak dat dit een reden voor mensen is om af te haken. In al die jaren dat ik op het terrein rondloop heb ik echter nog nooit een vechtpartij meegemaakt, dus ondanks de massa is het een vreedzame bedoening. Ik praat er met Jan en alleman en kom vaak collega’s of (ex) studenten tegen. Dit jaar sprak ik o.a. met Merel Sluiter en Robin Speekenbrink . Met Merel had ik het over haar jaren bij de #hva We hadden het over het belang van empatisch vermogen op de werkvloer en een goede relatie met je collegae. Echt leuk om haar hier zomaar in het wild te ontmoeten! Met Robin (42) had ik afgesproken een biertje te gaan drinken bij de Bravo (tent op Lowlands), het was zijn eerste keer op dit festival en hij was tussen 2002 en 2005 student bij mij op het instituut voor information engineering (indertijd onder aanvoering van Cor de Ruiter). We hadden het over onze mooie jaren op deze unieke opleiding en haalden goede herinneringen op. Mooi om te voelen dat er in die tijd een unieke band was opgebouwd, mede door de pioniers fase van deze opleiding en de onorthodoxe aanpak van Cor. Reden nummer drie.

Reden nummer vier is natuurlijk de mooie muziek ervaringen die je opdoet. Ik werd dit jaar vooral verrast door het optreden van Heilung en M83. Met dochter stond/zat ik bij S10 en Froukje. Met zoon zag ik de jeugd van tegenwoordig opstijgen tot grote hoogte. Verder noem ik nog Sophie Straat, Notting but thieves, eee gee en Tamino.

Dit jaar fietste ik door de polder naar Biddinghuizen en maakte ik in het weekend 80.000 stappen, zat ik 3x in de sauna en deed ik mee met een yoga sessie. Ik stond veel, kocht drie door auteurs gesigneerde boeken en kreeg een beetje last van mijn onderrug. Er zit nu echter een tevreden mens op de bank!

Dit bericht is geplaatst in Muziek, persoonlijk, Vakantie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *