Categoriearchief: Boeken

Jaaroverzicht 2015

2015 was voor mij een beetje een transitiejaar. Ik verliet de minor ondernemerschap HvA en werd programmamanager ondernemerschap bij de HvA. Heb nog steeds mijn draai in mijn nieuwe functie niet gevonden, maar dat komt in 2016 vast wel goed.

Veel gereisd in 2015, Kiev, Berlijn, Hannover, Hamburg, Chernivtsi, Riga, Parijs, Thassos. In Kiev, Chernivtsi en Hamburg mooie karaoke sessies meegemaakt en in het Mauerpark in Berlijn samen met Anita “I’ve got you babe” gezongen.

Mooie pinkpop samen met Annemarie en Lowlands samen met Jonathan en Sander.

Qua rennen de lijn van de afgelopen jaren vastgehouden en nog steeds optimale conditie! Afgelopen week ook weer mooie 3 daagse yoga sessie afgewerkt bij Gert(www.criticalalignment.nl) en hele jaar wekelijks bij Jacoline een yoga work-out.

In Maart prachtige wintersportbeleving met Michael, Dymphna en Jan! Wat is het toch heerlijk om op de lange latten in de sneeuw te staan!

Al me al was 2015 een mooi jaar met veel positieve ervaringen!

Concerten in 2015

wordle Lees verder Jaaroverzicht 2015

Jaaroverzicht 2014

2014 was voor mij in vele opzichten een mooi jaar.
In maart de boekpresentatie van Robert Benninga waar ik Anita mocht toezingen met “zij boog zover voorover”.In augustus lowlands waar “formidable” van Stromae door bleef klinken en in oktober “crazy little thing called love” in het Mauerpark voor 15oo mensen, supergoed vastgelegd door Rinke.
Dan heb ik de mooie reizen naar Tampa en Split nog niet eens genoemd.
Het concert van Pearl Jam in de Ziggo dome was magistraal en de afsluiting dit jaar van Typhoon in paradiso zal ik ook niet zomaar vergeten.
“Lobi da Basi” “Liefde is de baas” is wat mij betreft de spreuk van 2014.

Op naar het nieuwe jaar!

Concerten 2014

concerten2014

Albums 2014

  • Lobi da Basi – Typhoon
  • Allemansplein – de Dijk
  • Haven’t got the blues (yet) – Loudon Wainwright III
  • Kersvers – Herman van Veen
  • Somewhere under wonderland – Counting crows
  • Songs of innocence – U2
  • The take off and landing of everything – Elbow
  • Paradise and back again – Anouk
  • En toch … – Henny Vrienten

Lees verder Jaaroverzicht 2014

Pauline Cornelisse op lowlands

"Taal is zeg maar echt mijn ding" is het boek waarmee Pauline Cornelisse momenteel hoog scoort op de Nederlandse boekenhitlijsten. Zodoende kreeg ze ook een uitnodiging om naar Lowlands te komen en uit haar boek voor te dragen. Ze las ook een aantal nog niet gepubliceerde stukjes voor. Het artikel over Michael Jackson heb ik opgenomen en is hieronder te beluisteren. De Magneetbar was volledig gevuld om naar Pauline te komen luisteren. Jonathan had net die dag daarvoor een t-shirt gezien met de tekst: "Mamma mag ik misschien met/zonder jas buiten gaan spelen?" Ik legde deze tekst aan Pauline voor en ze suggereerde dat dit weleens de covertekst kon gaan worden voor haar nieuwe boek. Dus wie weet!

The tipping point

Deze vakantie het boek van Malcolm Gladwell "the tipping point" gelezen. In dit boek staan drie dingen centraal: "the law of the few" waaruit blijkt dat door slechts een paar schakels in de menselijke samenleving een grote groep mensen bereikt kan worden. Het verhaal gaat over connectors, mavers en salesman. "the stickinessfactor" waarmee aangegeven wordt in welk mate iets blijft hangen en "the power of context" waarbij aangegeven wordt dat de omgeving waarin iets gebeurt uitermate relevant is voor "het succes" van een bepaald evenement (product, dienst, virus, gezindheid,…).
Een uitermate boeiend boek met vele eyeopeners. Inmiddels begonnen met het lezen van zijn tweede boek "blink"

Tribes van Seth Godin

Gisteren boek van Seth Godin gelezen. Het boek gaat over leiderschap en de mogelijkheid van iedereen om een leider te worden. In ieder geval leiderschap over zijn/haar leven op te nemen. Het gaat over mensen die durven af te wijken van de massa en hun hoofd boven het maaiveld uit durven te steken. Vervolgens weten ze met hun verhaal anderen aan zich te binden die ook geloven in hetzelfde verhaal en daarmee aan de slag gaan. Hij noemt diverse voorbeelden als Al Gore, Steve Jobs, Keith Ferrazzi, enz…
Wat hem betreft allemaal heretics(ketters) die in zijn gegaan tegen de bestaande opinies en vervolgens believers om zich heen verzameld hebben en aan de slag gegaan zijn.
Er is nog veel meer over te zeggen, maar daarvoor moet je het boek maar gaan lezen. Ik vind het een aanrader!
Tribes
Een link naar het E-book: tribes cases

The white tiger

Aravind Adiga is the winner of the booker prize 2008 fot fiction. The book is about entrepreneurship in India. It has a lot in common with the book from Salman Rushdie "midknight children", also a winner of the booker prize. The story takes place in India and show us how the road of entrepreneurship is paved by bribary and killing. Again it showes us how great the gap is between rich and poor in India and it also gives us a view about the way corruption rules India. The book is written for the prime minister in China and gives us an inside view in how things are running in the Indian society. It gives us the story of how someone can gain fortune over the misfortune of others. I enjoyed reading it and recommendate it to everybody with an interest in the way things could be going in India.
Thewhitetiger

Onderneem van Jancees van Westering

Dit weekend het boekje van Jancees van Westering gelezen over ondernemen. Afgelopen week was Jancees bij me op bezoek om zijn boek aan te prijzen en deze week ga ik een college van hem bezoeken bij kunstenaars & co. Het boekje behandelt 12 aspecten van ondernemerschap. Jancees is illustrator en de strips in het boekje zijn dan ook de zaken die het meest aanspreken. De eerste vier hoofdstukken van het boek zijn online te lezen: quist In mijn ogen is het boekje uitermate geschikt voor mensen die al een tijdje bezig zijn in het bedrijfsleven en nu op de wip zitten. In tijden van crisis is het uitermate handig om je te gaan orienteren op nieuwe kansen. Dit boekje is daarvoor uitermate geschikt. Voor mijn studenten lijkt het me minder handig, maar elke student die dit commentaat lees kan naar de online versie gaan en mijn mening tegenspreken.
D4

eckart’s notes

Dit weekend uitgelezen. Succes story over de oprichting en uitbouw van een detacheringsbureau. De oprichter beschrijft de achtergronden van het succes. De boodschap komt er op neer dat bij groei het bedrijf zich opsplitst en een nieuwe eenheid creëert waarbij de CEO volledig verantwoordelijk is voor de toko. Het concept vertoont gelijkenissen met franchising. De kurk waar alles op lijkt te drijven is de passie voor het werk en het bedrijf. Persoonlijke betrokkenheid van de CEO is essentieel voor succes. Leuk management boek.
9789056379674150