Categoriearchief: persoonlijk

Promotie Martin Haring 29-03-2019

“With a little help from my friends. A study of the development of social networks of student entrepreneurs over time during and after a venture creation program”

Op Vrijdag 29 maart zal Martin Haring zijn promotie onderzoek afsluiten met de verdediging van zijn Proefschrift. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De bijeenkomst is in de aula van De Vrije Universiteit Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam.

13.40 –14.45 openbare verdediging proefschrift
14.45 -16.00 Receptie en gelegenheid tot feliciteren

Martin zal zijn proefschrift verdedigen ten overstaan van:

Prof. dr. Mirjam van Praag (CvB VU)
Prof. dr. Enno Masurel (VU)
Dr .ir. Thomas Lans (WUR)
Dr. Hein Roelfsema (UU)
Prof. dr. Oswald Jones (University of Liverpool)

Promotor
Prof.dr. Tom Elfring (University of Liverpool)

Cadeau wens: Martin wil deze zomer starten met het maken van een documentaire over outdoor karaoke in het Mauerpark te Berlijn. Om deze ambitie te realiseren heeft hij geld nodig voor reis- en verblijfkosten, vergoeding voor mensen die met hem willen samenwerken enz… Mocht je het leuk vinden om hem te steunen bij het realiseren van deze ambitie dan, kun je een bedrag overmaken op NL42 INGB 0003471961 t.n.v. M.J.Haring onder vermelding van “promotie Martin”. Je kunt je bijdrage natuurlijk ook op de receptie geven.

Wil je aanwezig zijn bij de verdediging? Meldt je dan aan via deze link: https://goo.gl/forms/jo4lNeoRxcL6iIsr2

Proefschrift staat online:  https://bit.ly/2Bb7rO6 

Tot 29 maart!

My final vlog on my thesis


Today I handed over my first chapter of my dissertation and in the next weeks I will be working on the first draft of my dissertation, so that I can deliver this to the reading committee. For writing this introduction chapter I benchmarked with the dissertations of Sylvia Hubner(2017) “How entrepreneurs develop and influence their employees“and Wouter Stam (2008) “Does networking work?” Especially the dissertation of Wouter was a great support.

Een kafkaknop? Over my dead body!

Op 13 februari twitterde Fieke van der Lecq over de installatie van een kafkaknop op het intranet van de VU. Hiermee kunnen studenten en medewerkers die geconfronteerd worden met overbodige bureaucratie hun grieven melden. In april 2015 meldde bestuurder Jaap Winter dat de knop er zou komen, maar nu is het dan zover (het heeft tien maanden geduurd voordat de knop er was – over bureaucratie gesproken!). Meteen mengden de usual suspects zich op Twitter om dit toe te juichen en suggereerde Paul van de Water aan Paul Helbing en Huib de Jong om op de HvA ook zo’n knop te laten installeren. Hier werd voorzichtig positief op gereageerd (ik schat in: installatie in april 2017).

Als initiator van ondernemende programma’s en experimenten krijg ik regelmatig met de bureaucratie van de organisatie te maken. In mijn vorig leven op het ROC van Flevoland bevocht ik deze bureaucratie met verve en ging als een Don Quichot tekeer tegen de windmolens om mij heen, met als gevolg dat ik in 2000 lichtelijk overspannen het onderwijs verliet om mijn heil elders te zoeken. Datzelfde jaar kwam ik toch tot de conclusie dat ik vooral blij word van het opleiden van jonge mensen en zo kon het dat ik in 2001 in dienst trad bij de HvA.

Lees verder Een kafkaknop? Over my dead body!

Jaaroverzicht 2015

2015 was voor mij een beetje een transitiejaar. Ik verliet de minor ondernemerschap HvA en werd programmamanager ondernemerschap bij de HvA. Heb nog steeds mijn draai in mijn nieuwe functie niet gevonden, maar dat komt in 2016 vast wel goed.

Veel gereisd in 2015, Kiev, Berlijn, Hannover, Hamburg, Chernivtsi, Riga, Parijs, Thassos. In Kiev, Chernivtsi en Hamburg mooie karaoke sessies meegemaakt en in het Mauerpark in Berlijn samen met Anita “I’ve got you babe” gezongen.

Mooie pinkpop samen met Annemarie en Lowlands samen met Jonathan en Sander.

Qua rennen de lijn van de afgelopen jaren vastgehouden en nog steeds optimale conditie! Afgelopen week ook weer mooie 3 daagse yoga sessie afgewerkt bij Gert(www.criticalalignment.nl) en hele jaar wekelijks bij Jacoline een yoga work-out.

In Maart prachtige wintersportbeleving met Michael, Dymphna en Jan! Wat is het toch heerlijk om op de lange latten in de sneeuw te staan!

Al me al was 2015 een mooi jaar met veel positieve ervaringen!

Concerten in 2015

wordle Lees verder Jaaroverzicht 2015

Onderneem je leven zelf

“In m’n hoofd is alles heel eenvoudig
In m’n hoofd valt alles op z’n plaats
Geen verderf, geen loeiende reclame
Welkom, welkom, in m’n hoofd”

(Raymond van ’t Groenewoud)

Lieve Jet, Lieve Louise, Beste Huib, Beste bestuurders, lieve collega’s, beste studenten.

De afgelopen weken is het onderwijs dankzij studenten van de UvA en Louise weer volop in het nieuws en wordt er volop gediscussieerd over de toekomst van het hoger onderwijs. Als docent/manager op de hogeschool van Amsterdam doet mij dit deugd en zet het mijn gedachten ook in beweging en wil ik via dit epistel een bijdrage leveren aan de discussie die gaande is.

Lees verder Onderneem je leven zelf

Is het een tegenslag of een kans?

image

 

 

 

 

 

 

 

Aanstaande maandag 24 maart presenteert Robert Benninga bij de Baak in Driebergen zijn nieuwe boek “Is het een tegenslag of juist een kans?”.

Ik heb meegeschreven aan een hoofdstuk in dit boek over talentontwikkeling. De boekpresentatie wordt gedaan i.s.m. de 30 co-auteurs en beloofd een mooi spektakel te worden. Het evenement wordt gepromoot onder de naam van “opportunity summit 2014″. Lees verder Is het een tegenslag of een kans?

Terugblik 2013

2013 was een druk jaar met weer vele hoogtepunten:  2x elevatorpitch en 2x 30secondsofsales. Snelkookpanweekend. Documentaire over de minor. Traject met Cordaid. Coördinatoren cursus bij de Baak. Lowlands. Weekje New York. Wintersport in La Plagne. Veel gerend! Yoga. Balans.

Eerste wetenschappelijke artikel bij zes verschillende journals aangeboden, tot op heden zonder succes.

Dieptepunt: Arjen Stobbe overleed op 31 jarige leeftijd.

IMG_1550

Top 3 concerten voor 2013:
1- Tenacious D in Paradiso
2-Muse in de Arena
3-Nick Cave op Lowlands.
bands2013-2
Top 3 film 2013
1-Night train to Lisbon
2-Silver linings playbook
3-Blue Jasmine

Top 3 albums 2013
1-Push the sky away – Nick Cave
2-Reflektor – arcade fire
3- Where you stand – Travis

Top 3 boeken 2013
1-Dit zijn de namen – Tommy Wieringa
2-Stoner- John Williams
3-De Helleveeg – A.F.Th. van der Heijden

De mooiste cabaret voorstelling kwam van Theo Maassen. In de kleine komedie.

 

12 1/2 jaar HvA

Afgelopen vrijdag werden mijn Collega Alex van Heeswijk en ik in het zonnetje gezet vanwege onze 12 1/2 jaar verbinding met de HvA (5 jaar IIE en 7,5 jaar minor ondernemerschap DEM).

alexsmall

arnesmallmartinsmall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnen het onderwijs is de HvA de werkgever waar ik het langst voor heb gewerkt. Ik begon in 1983 in het basisonderwijs. Vanaf 1985 was ik werkzaam in de Bijlmer bij het Augustinus college in Amsterdam ZO. Daar heb ik  6 jaar gewerkt in het voortgezet onderwijs. Vervolgens was ik 9 jaar werkzaam in het MBO te Almere. Na een uitstapje al ICT beheerder, startte ik in 2000 bij de HvA.

Hier vond ik de plezier in het onderwijs weer helemaal terug en bleek ondernemerschapsonderwijs op mijn lijf geschreven te zijn. Na het behalen van mijn mastertitel in 2005 ben ik me hier in gaan specialiseren en tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier bij de HvA. Het is ook een beetje het 12 1/2 jarig huwelijk van mij en Alex. In de afgelopen jaren zijn wij beste vrienden geworden en werken we samen, zingen samen, bezoeken concerten en zitten op de tribune bij Ajax.

Een van onze hoogtepunten uit onze carrière was een vliegtocht naar Texel met onze ex- student Arjen Stobbe als beloning voor de begeleiding tijdens de opleiding. Hieraan werd vrijdag gerefereerd en als kadootje mogen Alex en ik volgend jaar een tochtje maken vanaf vliegveld Hilversum. Een saillant detail in dit geval is dat Arjen vorige maand overleden is aan kanker op de leeftijd van 31 jaar. Onze vlucht volgend jaar zullen we dan ook ter nagedachtenis aan hem maken.