Categoriearchief: Vakantie

Afgelopen week heerlijk geschaatst op de gouwzee

Afgelopen week 4x op de Gouwzee geschaatst en elke keer weer ander ijs en andere omstandigheden. Woensdag was er een mooie baan gemaakt en heb ik twee rondjes gemaakt. De baan was smal, maar het was weer heerlijk om op natuurijs te staan.

Vrijdag stond er een harde wind en ben ik van Monnickendam naar Volendam gereden. De heenweg koste me een uur en terug was ik binnen een half uur op de plaats van bestemming. De wind had bijna alle sneeuw van het ijs geblazen, was heel mooi.

Zaterdag was het eigenlijk de mooiste dag.  Het ijs was vrijwel ontdaan van de sneeuw en je kon overal volop schaatsen. Nu zelfs van Volendam naar Marken geschaatst. Was echt heerlijk!

Zondag lag er weer een laagje sneeuw op het ijs, maar er was toch een duidelijke baan en ik kon ook weer via Marken naar Volendam.

Heerlijk zo’n weekje natuurijs!

Gouwzee 2e kerstdag 2010 Monnickendam Gouwzee 24 dec 2010 DSC01528 Gouwzee dec 22 2010 koek en zopie

Voor meer foto’s kijk hier: flickr

 

Wandelen in Cornwall en Devon

Vorige week in Engeland gewandeld. Met een door SNP georganiseerde reis. We hadden lekker weer en hebben de benen onder ons lijf vandaan gewandeld. Onderweg verbleven we in B&B accommodaties. De dames die daar de scepter zwaaiden hadden gemiddeld zo'n 30 jaar ervaring en wisten wel wat de wandelaar nodig heeft onderweg. Elke ochtend startte ik met een Engels ontbijt, compleet met worstjes. We hebben een gedeelte van het coast path gelopen en echt genoten!

DSC00697

Hier kun je nog meer foto's vinden: flickr

Antwerpen

Het regende in Antwerpen op maandag. We zijn naar de film geweest " half Nelson". Een film over een leraar geschiedenis. Dinsdag zijn we nog even naar de zoo geweest en hebben opnieuw de siberische tijger in het water gezien. De trip hadden we nog tegoed van onze kids ter gelegenheid van ons 25 jarig huwelijk.

Antwerpen_005small