Categoriearchief: Films

Jaaroverzicht 2015

2015 was voor mij een beetje een transitiejaar. Ik verliet de minor ondernemerschap HvA en werd programmamanager ondernemerschap bij de HvA. Heb nog steeds mijn draai in mijn nieuwe functie niet gevonden, maar dat komt in 2016 vast wel goed.

Veel gereisd in 2015, Kiev, Berlijn, Hannover, Hamburg, Chernivtsi, Riga, Parijs, Thassos. In Kiev, Chernivtsi en Hamburg mooie karaoke sessies meegemaakt en in het Mauerpark in Berlijn samen met Anita “I’ve got you babe” gezongen.

Mooie pinkpop samen met Annemarie en Lowlands samen met Jonathan en Sander.

Qua rennen de lijn van de afgelopen jaren vastgehouden en nog steeds optimale conditie! Afgelopen week ook weer mooie 3 daagse yoga sessie afgewerkt bij Gert(www.criticalalignment.nl) en hele jaar wekelijks bij Jacoline een yoga work-out.

In Maart prachtige wintersportbeleving met Michael, Dymphna en Jan! Wat is het toch heerlijk om op de lange latten in de sneeuw te staan!

Al me al was 2015 een mooi jaar met veel positieve ervaringen!

Concerten in 2015

wordle Lees verder Jaaroverzicht 2015

Jaaroverzicht 2014

2014 was voor mij in vele opzichten een mooi jaar.
In maart de boekpresentatie van Robert Benninga waar ik Anita mocht toezingen met “zij boog zover voorover”.In augustus lowlands waar “formidable” van Stromae door bleef klinken en in oktober “crazy little thing called love” in het Mauerpark voor 15oo mensen, supergoed vastgelegd door Rinke.
Dan heb ik de mooie reizen naar Tampa en Split nog niet eens genoemd.
Het concert van Pearl Jam in de Ziggo dome was magistraal en de afsluiting dit jaar van Typhoon in paradiso zal ik ook niet zomaar vergeten.
“Lobi da Basi” “Liefde is de baas” is wat mij betreft de spreuk van 2014.

Op naar het nieuwe jaar!

Concerten 2014

concerten2014

Albums 2014

 • Lobi da Basi – Typhoon
 • Allemansplein – de Dijk
 • Haven’t got the blues (yet) – Loudon Wainwright III
 • Kersvers – Herman van Veen
 • Somewhere under wonderland – Counting crows
 • Songs of innocence – U2
 • The take off and landing of everything – Elbow
 • Paradise and back again – Anouk
 • En toch … – Henny Vrienten

Lees verder Jaaroverzicht 2014

Films januari en februari

Hieronder kun je het rijtje films zien dat ik de afgelopen 2 maanden bezocht.
De film van Frans Bromet “Alles van Waarde” sprak me het meeste aan.
Daarin een prachtige bijrol van mijn voormalige directeur Jeroen Knigge.

IFFR bezocht

Afgelopen vrijdag met Anita naar het filmfestival van Rotterdam geweest. Elk jaar gaan we wel een dagje en kijken dan een aantal films. Deze keer hebben we drie films gezien: Foxes, Honeymoons en Hunting & zn. Het is elke keer weer spannend wat het gaat worden.

 • De omschrijving van Foxes beloofde veel goeds, immigranten in Dublin die vergeleken werden met vossen die door Dublin zwerven. De uitvoering van de film was echter onder de maat. Je begreep af en toe echt niet waar het over ging. Deze filmmaker moet nog veel leren…
 • Honeymoons leek ook op papier een mooi verhaal en bleek na gezien te hebben helemaal aan de verwachtingen te voldoen. Een fantastisch familiedrama met ook weer immigratieproblemen speelde zich voor ons ogen af. Albanie, Italie en Servie vormden het speelveld. De emoties in de diverse families speelden hoog op, maar maakten de film zeer levensecht. Dat vervolgens de gehuwde stellen naar Italië gingen emigreren en daar aan de grens met de macht van het ambtenarenapparaat werden geconfronteerd was tenhemelschreiend. Ik kan iedereen aanraden deze film te gaan zien, subliem!
 • Hunting & zn was een Nederlandse film en een wereldpremière in de grootste zaal van het festival. Met Nederlandse films is het altijd maar weer afwachten. Het thema sprak ons wel aan, maar tijdens de film werd het verhaal steeds ongeloofwaardiger. De combinatie van een eetstoornis en zwangerschap stond centraal. De familiesituatie gaf echter veel vragen over de situatie die tijdens de film ontstaat. Jammer er had in mijn ogen meer uitgehaald kunnen worden.

620147honeymoons_img_4
Hoofdrol spelers uit Honeymoons