Categoriearchief: Muziek

Jaaroverzicht 2015

2015 was voor mij een beetje een transitiejaar. Ik verliet de minor ondernemerschap HvA en werd programmamanager ondernemerschap bij de HvA. Heb nog steeds mijn draai in mijn nieuwe functie niet gevonden, maar dat komt in 2016 vast wel goed.

Veel gereisd in 2015, Kiev, Berlijn, Hannover, Hamburg, Chernivtsi, Riga, Parijs, Thassos. In Kiev, Chernivtsi en Hamburg mooie karaoke sessies meegemaakt en in het Mauerpark in Berlijn samen met Anita “I’ve got you babe” gezongen.

Mooie pinkpop samen met Annemarie en Lowlands samen met Jonathan en Sander.

Qua rennen de lijn van de afgelopen jaren vastgehouden en nog steeds optimale conditie! Afgelopen week ook weer mooie 3 daagse yoga sessie afgewerkt bij Gert(www.criticalalignment.nl) en hele jaar wekelijks bij Jacoline een yoga work-out.

In Maart prachtige wintersportbeleving met Michael, Dymphna en Jan! Wat is het toch heerlijk om op de lange latten in de sneeuw te staan!

Al me al was 2015 een mooi jaar met veel positieve ervaringen!

Concerten in 2015

wordle Lees verder Jaaroverzicht 2015

Jaaroverzicht 2014

2014 was voor mij in vele opzichten een mooi jaar.
In maart de boekpresentatie van Robert Benninga waar ik Anita mocht toezingen met “zij boog zover voorover”.In augustus lowlands waar “formidable” van Stromae door bleef klinken en in oktober “crazy little thing called love” in het Mauerpark voor 15oo mensen, supergoed vastgelegd door Rinke.
Dan heb ik de mooie reizen naar Tampa en Split nog niet eens genoemd.
Het concert van Pearl Jam in de Ziggo dome was magistraal en de afsluiting dit jaar van Typhoon in paradiso zal ik ook niet zomaar vergeten.
“Lobi da Basi” “Liefde is de baas” is wat mij betreft de spreuk van 2014.

Op naar het nieuwe jaar!

Concerten 2014

concerten2014

Albums 2014

  • Lobi da Basi – Typhoon
  • Allemansplein – de Dijk
  • Haven’t got the blues (yet) – Loudon Wainwright III
  • Kersvers – Herman van Veen
  • Somewhere under wonderland – Counting crows
  • Songs of innocence – U2
  • The take off and landing of everything – Elbow
  • Paradise and back again – Anouk
  • En toch … – Henny Vrienten

Lees verder Jaaroverzicht 2014

Ziggodome

Afgelopen maanden 4x naar de Ziggodome geweest: Sting, Paul Simon, George Michael en Radiohead.

Ziggodome blijkt een prachtig theater te zijn met goed geluid. Het optreden van Radiohead sprak het meest tot de verbeelding.


Paul Simon “Under african skies”

Sting “Englishman in NY”

Beatles terug op dakterras

De reünie van de Beatles uit Budapest was deze week een feit.

Hun optreden op het dakterras van DuintjerCS vormt de feestelijke lancering van de special over de minor Ondernemerschap. Op de 7e etage is het op 13 juni van 12-13 uur een drukte van belang. De studenten van de viskoerier hebben gezorgd voor een prachtig buffet met verse vis, studenten van frootisticks  brengen vers fruit rond. Seeddharta zorgt voor overheerlijke Henneprepen.  Daarnaast staan de dames van Speechless ook met hun armbanden op het dak.

 

 

 

 

 

Lees verder Beatles terug op dakterras

Rufus Wainwright in de melkweg

Ik had erg uitgekeken naar het optreden van Rufus. Ook deze keer werd ik niet teleurgesteld. Rufus werd begeleid door geweldige muzikanten en speelde een aantal nummers van zijn nieuwe album (o.a. Candles, Montauk en everything you need), een aantal oudere nummers (poses, going to a town, The one you love) en natuurlijk een paar nummers uit de familie. Het nummer van Loudon Wainwright III “one man Guy” was een van de hoogte punten van de avond.

 

Onderwijsconferentie HvA

Donderdag 29 maart een prachtige onderwijsconferentie van de HvA mogen meemaken. Start in Carre met speeches van Andree van Es en Jet Bussemaker. Beide sprekers omgeven door schitterende beelden van Jan Scholte! Zelf mocht ik ook een emotie helm op en werden mijn gemoedstoestanden vastgelegd voor de ogen van het publiek.
Na Carre zakten we af naar het Kohnstamhuis waar ik samen met Alex van Heeswijk een presentatie gaf over “Minor ondernemerschap de musical” en waar we het weekend voor ondernemende docenten hebben gepromoot: www.aanmelder.nl/snelkookpan De dag werd afgesloten met een optreden van een fantastische coverband.

Minor ondernemerschap de musical

Elvis and the coversolutions

Impressie carre

Daniel Lohues Gunder

De kleine komedie, Daniel Lohues, ik was erbij! Wat kan een avondje theater toch mooi zijn. Ik werd gisteren echt tot in mijn tenen geraakt door de eenvoud en ontwapenende lichtheid van de kleinkunstenaar Daniel Lohues. Ik volg de man al sinds hij optrad met zijn band skik en heb dan ook goede herineringen aan nummers als “betonpoalties bin kut”en “droger worst”. Het grote publiek zal Daniel vooral kennen van zijn meesterwerk “op fietse”. Hij heeft ook een tijd geworsteld met de Louisiana blues, maar daar was ik zelf niet zo kapot van. Gisteravond heb ik de man weer in mijn binnenste opgenomen! Alles kwam echt binnen en raakte me en plaatste me weer met beide benen op de grond. Mooie padvinders verhalen en verre horizonnen, meer is er in dit leven eigenlijk niet nodig! Als je de kans krijgt, moet je deze voorstelling echt gaan zien!