Alle berichten van martinharing

Keen versus Healey

Afgelopen week sprak ik twee TedX sprekers Andrew Keen en Jennifer Healy.
Beide keren ging het o.a. over privacy en happiness. Jennifer vertelde mij en de aanwezige studenten hoe ze voor haar TEDX speech getraind werd en hoe ze haar verhaal zo persoonlijk mogelijk moest maken en vooral ook moest zorgen voor een happy ending en een oproep aan het publiek om hoop te hebben op een betere toekomst. Lees verder Keen versus Healey

Is het een tegenslag of een kans?

image

 

 

 

 

 

 

 

Aanstaande maandag 24 maart presenteert Robert Benninga bij de Baak in Driebergen zijn nieuwe boek “Is het een tegenslag of juist een kans?”.

Ik heb meegeschreven aan een hoofdstuk in dit boek over talentontwikkeling. De boekpresentatie wordt gedaan i.s.m. de 30 co-auteurs en beloofd een mooi spektakel te worden. Het evenement wordt gepromoot onder de naam van “opportunity summit 2014″. Lees verder Is het een tegenslag of een kans?

Terugblik 2013

2013 was een druk jaar met weer vele hoogtepunten:  2x elevatorpitch en 2x 30secondsofsales. Snelkookpanweekend. Documentaire over de minor. Traject met Cordaid. Coördinatoren cursus bij de Baak. Lowlands. Weekje New York. Wintersport in La Plagne. Veel gerend! Yoga. Balans.

Eerste wetenschappelijke artikel bij zes verschillende journals aangeboden, tot op heden zonder succes.

Dieptepunt: Arjen Stobbe overleed op 31 jarige leeftijd.

IMG_1550

Top 3 concerten voor 2013:
1- Tenacious D in Paradiso
2-Muse in de Arena
3-Nick Cave op Lowlands.
bands2013-2
Top 3 film 2013
1-Night train to Lisbon
2-Silver linings playbook
3-Blue Jasmine

Top 3 albums 2013
1-Push the sky away – Nick Cave
2-Reflektor – arcade fire
3- Where you stand – Travis

Top 3 boeken 2013
1-Dit zijn de namen – Tommy Wieringa
2-Stoner- John Williams
3-De Helleveeg – A.F.Th. van der Heijden

De mooiste cabaret voorstelling kwam van Theo Maassen. In de kleine komedie.

 

12 1/2 jaar HvA

Afgelopen vrijdag werden mijn Collega Alex van Heeswijk en ik in het zonnetje gezet vanwege onze 12 1/2 jaar verbinding met de HvA (5 jaar IIE en 7,5 jaar minor ondernemerschap DEM).

alexsmall

arnesmallmartinsmall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binnen het onderwijs is de HvA de werkgever waar ik het langst voor heb gewerkt. Ik begon in 1983 in het basisonderwijs. Vanaf 1985 was ik werkzaam in de Bijlmer bij het Augustinus college in Amsterdam ZO. Daar heb ik  6 jaar gewerkt in het voortgezet onderwijs. Vervolgens was ik 9 jaar werkzaam in het MBO te Almere. Na een uitstapje al ICT beheerder, startte ik in 2000 bij de HvA.

Hier vond ik de plezier in het onderwijs weer helemaal terug en bleek ondernemerschapsonderwijs op mijn lijf geschreven te zijn. Na het behalen van mijn mastertitel in 2005 ben ik me hier in gaan specialiseren en tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier bij de HvA. Het is ook een beetje het 12 1/2 jarig huwelijk van mij en Alex. In de afgelopen jaren zijn wij beste vrienden geworden en werken we samen, zingen samen, bezoeken concerten en zitten op de tribune bij Ajax.

Een van onze hoogtepunten uit onze carrière was een vliegtocht naar Texel met onze ex- student Arjen Stobbe als beloning voor de begeleiding tijdens de opleiding. Hieraan werd vrijdag gerefereerd en als kadootje mogen Alex en ik volgend jaar een tochtje maken vanaf vliegveld Hilversum. Een saillant detail in dit geval is dat Arjen vorige maand overleden is aan kanker op de leeftijd van 31 jaar. Onze vlucht volgend jaar zullen we dan ook ter nagedachtenis aan hem maken.