Snappthis wint snelkookpan

SNAPPTHIS gaat een applicatie worden waarbij studenten een woord opgestuurd krijgen, zij moeten dit koppelen aan een beeld en de beeldenverzameling van de studenten wordt omgezet tot een moodboard voor de betreffende term. De applicatie gaat de studenten helpen met associƫren en het uitbreiden van hun woordenschat.
Het ondernemende idee van de docenten van de HvA, Marije ten Brink(DMCI), Sanne Roeffel-Spil(DOO) en Doret vd Kerkhof(DEM), wist de jury van het snelkookpanweekend, Huib de Jong (Rector HvA), Bridget Kievits (Lid CvB AHK) en Erik Boer(directeur ACE), te overtuigen om de snelkookpan te overhandigen.
Mede dankzij het feit dat ze nagedacht hadden over financiering en een business model gaf voor de jury de doorslag. Alle drie de dames mogen dit jaar in de tijd van de baas aan de slag met de ontwikkeling van het concept dat uit de koker van Marije ten Brink komt.
Voordat de groep van deze editie ging pitchen vertelden de winnaars van vorig jaar, Ingrid en Bart Jan, over hun vorderingen. De app “eigenwijs op reis” hebben ze inmiddels, samen met studenten, grotendeels ontwikkelt en er zijn gesprekken met diverse marktpartijen om het reis spel in 2015 in de markt te zetten.
Screenshot 2014-05-18 22.30.20
Het afgelopen weekend werd op de binnenplaats van het Kohnstammhuis druk gewerkt aan nieuwe concepten. 30 docenten van AHK, HvA en enkele buitenstaanders werden begeleid door medewerkers van de minor ondernemerschap van de HvA en externe ondernemers Boris Veldhuizen van Zanten, Wendy Vos en Bram Alkema. In het weekend werden de participanten in sneltreinvaart door het programma van de minor geleid en kwamen er 11 teams tot een pitch voor de jury.
Naast de app SNAPPTHIS werden ook pitches gedaan voor een soort van kringloopwinkel voor studenten op de HvA, het in de Nederlandse markt zetten van een Aloe Vera product, het commercieel maken van een keramiek programma, het omzetten van het verhaal uit een boek in een reis langs de plaatsen beschreven in dat boek: boekjereis, een programma opzetten om verhalen uit de Surinaamse cultuur door te vertellen gecombineerd met lekker eten, enz…
Net als bij de minor ondernemerschap werd er zaterdagavond aan karaoke gedaan o.l.v. karaokespecialist Martin Haring en deed Zita Wees op zondagochtend een sessie Bharata yoga met de aanwezigen. Het was een prachtige 3e editie van het snelkookpanweekend en we kijken al weer uit naar de volgende happening!
De financiering van het snelkookpanweekend en de uren die besteed worden aan de ontwikkeling van de concepten wordt betaald uit de valorisatiesubsidie die ACE binnen gehaald heeft via het ministerie van Economische zaken.
Dit bericht is geplaatst in ondernemerschap, onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *