IFFR bezocht

Afgelopen vrijdag met Anita naar het filmfestival van Rotterdam geweest. Elk jaar gaan we wel een dagje en kijken dan een aantal films. Deze keer hebben we drie films gezien: Foxes, Honeymoons en Hunting & zn. Het is elke keer weer spannend wat het gaat worden.

  • De omschrijving van Foxes beloofde veel goeds, immigranten in Dublin die vergeleken werden met vossen die door Dublin zwerven. De uitvoering van de film was echter onder de maat. Je begreep af en toe echt niet waar het over ging. Deze filmmaker moet nog veel leren…
  • Honeymoons leek ook op papier een mooi verhaal en bleek na gezien te hebben helemaal aan de verwachtingen te voldoen. Een fantastisch familiedrama met ook weer immigratieproblemen speelde zich voor ons ogen af. Albanie, Italie en Servie vormden het speelveld. De emoties in de diverse families speelden hoog op, maar maakten de film zeer levensecht. Dat vervolgens de gehuwde stellen naar Italië gingen emigreren en daar aan de grens met de macht van het ambtenarenapparaat werden geconfronteerd was tenhemelschreiend. Ik kan iedereen aanraden deze film te gaan zien, subliem!
  • Hunting & zn was een Nederlandse film en een wereldpremière in de grootste zaal van het festival. Met Nederlandse films is het altijd maar weer afwachten. Het thema sprak ons wel aan, maar tijdens de film werd het verhaal steeds ongeloofwaardiger. De combinatie van een eetstoornis en zwangerschap stond centraal. De familiesituatie gaf echter veel vragen over de situatie die tijdens de film ontstaat. Jammer er had in mijn ogen meer uitgehaald kunnen worden.

620147honeymoons_img_4
Hoofdrol spelers uit Honeymoons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *