afscheid 2023

Vannacht redelijk geslapen en vanochtend weer lichte yogaoefeningen gedaan. Ik kan de hond doen en het lukt weer om lichte achterover buigingen te maken. Het ziet er rooskleurig uit voor het nieuwe jaar.

Afgelopen jaar weer 40 films gezien in de bioscoop. Moeilijk om te bepalen welke ik het mooist vond. Oppenheimer, Barbie, Anatomy of a fall, whale nation, gerlach, the whale, Tar, the fabelmans, Babylon,.,,?

Ik las dit jaar 24 boeken. De dromedaris en de ooievaar was wat mij betreft het mooiste boek dat ik in 2023 las. Het nieuwste boek van Salman Rushdie: victoriestad kan ik ook iedereen aanraden. Van Ninja Weijer las ik Cassandra, doordat het in Almere gesitueerd was en heel goed geschreven wil ik dit boek ook niet onvermeld laten.

Qua concerten was het ook een mooi jaar, PJHarvey in Paradiso was het mooist denk ik, maar Spinvis in de Ronda was ook klasse, All about thieves op Lowlands was een aangename verrassing en het was volop genieten van de Jayhawks in Alkmaar. Heilung, FIA, the Pentatonix, Within Temptation en Anouk, zag ik ook nog.

Het requiem van Verdi was voor mij en Anita een absolute openbaring, wat een mooi muziekstuk! Lohengrin van Wagner vond ik ook van grote klasse.

Verder heb ik het afgelopen jaar weer erg genoten van mijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Op je oude dag realiseer je je steeds meer hoe belangrijk familie in je leven is. Ook mijn moeder, broers en zus zag ik dit jaar weer regelmatig en met veel plezier. Ik hoop deze lijn in 2024 door te zetten.

Gezondheid is natuurlijk een groot goed, dit jaar veel gesport en mijn conditie op peil gehouden. De hernia van afgelopen weken was wel weer even schrikken, maar het lijkt er op dat het deze keer van korte duur is. Mijn broer Tom is ziek en gaat wellicht een zwaar jaar tegemoet. Ik wil er graag voor hem zijn in het nieuwe jaar. Als alles meezit wordt mijn moeder in 2024 90 jaar oud. Een mooi moment om de vlag uit te hangen.

Het leek er even op dat mijn karaoke avonturen in Berlijn een stille dood zouden sterven, er was wrijving tussen mij en Joe Hachiban. Met de kerst kreeg ik echter een persoonlijk en warm bericht van zijn kant, waardoor ik de toekomst op dit gebied rooskleurig inzie. In ieder geval in juni met mijn broer Michel de sterren van de hemel zingen in Berlijn.

Met Mark ben ik dit jaar 2x wezen poolen. Een traditie die we in ere gaan houden! Met Roel speelde ik dit jaar mijn 900e potje Wordfeud. Op naar de 1000! Met Sander zag ik onder andere de documentaire van Tanja Nijmeijer en hadden we een discussie over het gebruiken van geweld. We gaan zeker meer filosofische thema’s in 2024 aankaarten. Met Alex was ik dit jaar getuige van de teloorgang van Ajax. In januari ga ik hem weer zien tijdens een van de korendagen in Paradiso. Afijn, net als Boudewijn de Groot zou ik zeggen: zonder vrienden kan ik niet.

Wat betreft mijn werk heb ik nog 3 jaar te gaan. Gemiddeld zal ik 2 dagen per week stagiaires en afstudeerders begeleiden. Ik heb hier heel veel zin in en merk dat ik op dit terrein (het begeleiden van studenten) nog steeds progressie maak en dingen leer.

Ook zal ik een dag in de week op Aida gaan passen, dit is me afgelopen jaar zeer goed bevallen. Leuk om van zo dichtbij getuige te mogen zijn van de ontwikkeling van je kleinkinderen. Wellicht zal ik dan in september op de basisschool van Mia en Aida als vrijwilliger aan de slag gaan.

Ik zie er nu al naar uit om samen met Tamar naar de concerten van Anouk te gaan, eind mei 2024. We hebben hele mooi plaatsen! Ook hoop ik weer kaarten voor Lowlands te kunnen scoren in het nieuwe jaar. Elk jaar toch weer een hoogtepunt.

Met Anita ga ik dit jaar het Pieterpad lopen. Zal niet in 1 jaar lukken, maar leuk dat we ons dit hebben voorgenomen. De paden op de lanen in, vooruit met flinke pas. Een mooi adagium voor het nieuwe jaar!

Dit bericht is geplaatst in Familie, persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *