Netwerk filosofie

Afgelopen week was ik voorzitter van de jury bij La Red Het bedrijf bestond 20 jaar en oprichter Miriam Notten MI® vroeg mij om deze erefunctie te vervullen.
Ik mocht drie vliegende varkens uitreiken aan de mensen met het meest gevarieerde netwerk en de helderste netwerk strategie. In de loop van volgende week zal ik aandacht besteden aan het juryrapport en de inzichten die ik gekregen heb.

Tijdens het beoordelen van de kandidaten werd ik weer geconfronteerd met het Teenage mutant ninja Turtle model. Dit model is gebaseerd op het verhaal van de rat Splinter die zich ontfermt over vier kleine schildpadden. Hij noemt ze Leonardo, Rafaël, Michelangelo en Donatello en leert ze de edele kunst van ninjitsu. Later als ze groot zijn ontfermen ze zich over hun meester.

Dit netwerkmodel is vooral toepasbaar in het onderwijs, maar in allerlei organisaties zijn er mensen te vinden die op de laagste ladder van de organisatie binnenkomen en mede door de inzet van gelauwerde organisatie leden de sociale ladder beklimmen.
Een van de kandidaten die in aanmerking kwam voor de La Red Give and Take trophy was: Sarita Koendjbiharie Zij werkt bij de universiteit van Leiden op de afdeling internationale studies en besteed veel aandacht aan haar studenten, tijdens hun studie, maar ook als ze hun studie hebben verlaten weten de studenten haar te vinden en krijgt ze bijv. voor samenwerkingen met het bedrijfsleven uitnodigen van haar ex-studenten.

Zelf pas ik dit model al jaren toe en pluk daarvan de vruchten. Nog steeds maak ik connectie met studenten die ik 20 jaar geleden in de college banken heb gehad en ben ik trots dat ze me met liefde en respect bejegenen.

Dit bericht is geplaatst in onderwijs, persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *