Zwemmen in open water

Afgelopen weken heb ik weer regelmatig bij ons voor aan de Borneokade gezwommen. Ik zwem dan circa een half uur en leg ongeveer een kilometer af. Ik doe dit nu al een jaar of vier met veel plezier. Onderweg geniet ik van de stilte en de natuur. Bij ons voor liggen een paar vlonders die overwoekerd zijn met bomen en planten en midden in het water staan dikke houten palen weg te rotten. Daarom heen zwemmen allerlei vogels en zo heb ik regelmatige oogcontact met futen, waterhoentjes, meerkoeten, ganzen en een enkele aalscholver.

Dinsdag werd ik vanaf een boot van de havenpolitie toegesproken of ik wel wist dat ik in de vaargeul aan het zwemmen was. Tja, er komt af en toe een bootje voorbij, maar dat stelt echt niets voor. Bij ons voor de deur geen rijnaken of speedboten. Ik heb me nog nooit onveilig gevoeld in het water. Ze vertelde me dat het officieel verboden was om hier te zwemmen. Nu wil het geval dat ik niet de enige ben met deze hobby en dat er de nodige krasse bejaarde hier baantjes trekt.

Ik vroeg me af waar de dame zich mee bemoeide en dacht bij mezelf dat ik me ook op de fiets in Amsterdam begeef. In mijn ogen is dat vele malen gevaarlijker dan even zwemmen langs de Borneokade. Afijn ik ben weer wat wijzer geworden en zwem natuurlijk gewoon lekker door!

Dit bericht is geplaatst in persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *