Dievenbal

Mijn broer wordt 60 in januari en ter gelegenheid van dit heugelijk feit ging ik terug in de tijd en belandde in 1975. We zaten samen op het Hervormd Lyceum West (HLW), ik in klas 5 van het Atheneum en hij in klas 4. De juf Frans kreeg het op haar heupen een toneelstuk te behandelen en uit te voeren. Dat werd het dievenbal (le bal des voleurs) van Jean D’Anoulh.

We hadden een paar pittige rollen en konden goed aan de bak. We hebben het toneelstuk 2x opgevoerd voor publiek in de aula van het HLW en het was een groot succes. We speelden de rol van de dieven en verkleedden ons tussendoor ook nog als vrouw. Het jaar daarop deden we weer mee met dit experiment en voerden de rinoceros van Ionesco uit. Hiervan kan ik me echter niets meer herinneren.

Nadat ik mijn diploma behaalde heb ik nooit meer een toneelstuk mogen uitvoeren. Wel ben ik hulpje van de regisseur geweest bij een toneelstuk/musical op het Augustinus College in de jaren 80. Leerlingen uit de hogere klassen maakten toen een gedenkwaardige uitvoering van een stuk over de verloedering van de Bijlmer.

Inmiddels is week 5 van de hernia periode aangebroken en breekt er een beetje licht door. De medicatie wordt langzaam afgebouwd en dankzij de instructies van mijn fysiotherapeute Karin (FTSA) ben ik weer aan het wandelen (1 a 2 km per dag) en fietsen. Het lijkt er op dat het nieuwe jaar goed gaat beginnen!

Dit bericht is geplaatst in Familie, Humor, persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *