Gerard Poot steelt de show op de ondernemersdag

Gerardpoot

De ondernemersdag van 4 april was goed gevuldmet sprekers. Van 10 uur tot 15 uur werden de 80 aanwezige studentengetrakteerd op sprekers vanuit het bedrijfsleven. Tijdens de eerste sessie werder gediscussieerd over een businessplan van een camping. Ondernemer JeroenMetselaar had allerlei tips van studenten gekregen en ging met de zaal indiscussie. Niet alle studenten waren tevreden over de interactie. Het collegewerd uiteindelijk gewaardeerd met een 5,5.

Om 11 uur stapte Gerard Poot van HighlandMusic en designertoys (www.designertoys.nl)de zaal binnen en veroverde hij de harten van de studenten met zijn somsongezouten uitspraken. Hij vertelde uitgebreid over zijn opgezette ondernemingen liet een aantal mooie poppetjes zien. Vooral het element van internationalehandel waarbij zijn bedrijf betrokken is was reuze interessant.

Zijn college werd met een 8,1 gewaardeerd.

Na de pauze om 13:00 uur kwam venture capitalcoach Edo van Santen iets vertellen over het bedrijf TV4B(www.tv4b.com) dat hij afgelopen maandaggelanceerd heeft. Hij vertelde over de eerste 136 dagen van dit bedrijf en hoehij hoopt dat dit wellicht de youtube voor bedrijven gaat worden. De studentenhingen aan zijn lippen en waren verrast over de openheid waarmee Edo ook sprakover de financiele aspecten van zijn business. De waardering van zijn collegelag dan ook hoog: 8,3.

Als afsluiter van de dag kwamen Bernd Mintjesen Linda Froon van de maxwell group(www.maxwellgroup.nl)aan het woord om over het verkrijgen van financiering te praten. Zij warenbetrokken bij het opzetten van de Nederlandse Dragons Den en hadden leuke casesover startende ondernemingen. Ook vertelde ze openlijk over het missen vaninvesteringsmogelijkheden (De eigenaren van Marktplaats waren in 2001 ook bijhen langsgekomen). De waardering van de studenten voor deze bijdrage was 6,5.

Al met al was dit een goede afsluiting vooreen lange maar leerzame dag en kon er nagepraat worden over het een en anderbij de borrel.

Dit bericht is geplaatst in onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *