Dave Grohl

Afgelopen week wist ik twee kaartjes voor het concert van de Foo fighters te bemachtigen op zondag 7 juli in Werchter. Dit is hun laatste concert dit jaar in Europa en Annemarie was zo vriendelijk om mijn uitnodiging te accepteren om te gaan kijken en luisteren. In 2015 zouden we de jongens gaan zien op Pinkpop, maar toen brak Dave Grohl vlak voor zijn optreden in Nederland zijn been en moesten we genoegen nemen met een invalbeurt van Pharell Williams.
In de tussentijd verhuisde Annemarie naar Julianadorp en passeerde ze de 50 jaren grens. We vergaten de foo fighters even. Maar nu lijkt het er op dat het toch gaat gebeuren en we weer op de heilige grond van Werchter samen zullen staan om Dave Grohl en zijn mannen te bewonderen.

Voor het zover is ga ik zijn boek: the storyteller opnieuw lezen en goed luisteren naar de nieuwe plaat die ze hebben uitgebracht waarop ze regelmatig terugblikken op het verlies van Taylor Hawkins (r.i.p. 2022). Tevens bekijk ik opnieuw de documentaire uit 2014 waar we door Dave Grohl worden meegenomen naar diverse Amerikaanse steden, om de muziek geschiedenis vanaf 1960/1970 door te nemen en de invloeden van diverse bands en stijlen op de muziek van de foo fighters te ervaren. Een prachtige 9 uur durende docu!

Photo: ©Andrew Stuart 2014
Dit bericht is geplaatst in Films, Muziek, persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *