Onderwijs gerelateerde zaken

Deze week veel onderwijsgerelateerde zaken gedaan. Maandag in Nijmegen bij de waarmakerij geweest om in het kader van 7 days of inspiration te praten over onderwijs vernieuwing. Het was koud in Nijmegen, een fabriekshal met houten kratten als zitplek moest er voor zorgen dat het publiek (jas aan) wakker bleef. Een groepje studenten uit Leeuwarden introduceerde www.mooipunt.nl Dit zou de nieuwe Loesje uit het onderwijs moeten worden. Leuk hoor… Ik raakte echter niet in de ban en kan ook niet echt een goed verslag van het gebeuren geven. Maar goed het echte werk begint pas op 28 februari en dan heeft de waarmakerij een mooi programma opgesteld en hopelijk ook voor verwarming gezorgd. Zie: seven days of inspiration

Donderdag in Utrecht met vertegenwoordigers van de gesubsidieerde centers for entrepreneurship om de tafel gezeten. Er zijn de afgelopen jaren veel ondernemende initiatieven geinitieerd, maar eind dit jaar stopt de subsidie en de vraag is hoe verder? Gelukkig hebben alle partijen al veel moeite gedaan om de zaken in de organisatie te borgen, dus de toekomst ziet er hoopvol uit.

In het kader van het hoger onderwijs heb ik dit weekend ook tijd besteed aan het doorlezen van het rapport van de commissie Veerman: rapport hoger onderwijs Een gedegen rapport dat ik met veel interesse gelezen heb. Vooral de mogelijkheid om meer selectiecriteria te gebruiken spreekt mij zeer aan. Als je gemotiveerde studenten kunt binnen halen die een extra inspanning willen leveren zal dat een impuls kunnen geven aan de kwaliteit van het onderwijs. Opnieuw dus uitdagende leerdoelen stellen, tijd steken in de student en met gepassioneerde en inspirerende docenten aan de slag! Ik zie het al helemaal voor me!

Dit bericht is geplaatst in ondernemerschap, onderwijs. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *