De spiegel en het licht, terugblik 2022

Deel 3 van de trilogie van Hilary Mantel wordt momenteel door mij soldaat gemaakt. Deze pil is 1200 pagina’s dik en op het moment van het schrijven van deze column ben ik op de helft. Thomas Cromwell is nog steeds het mannetje en heeft een adellijke titel gekregen. De minderjarige zoon van de koning is overleden en Henry heeft vrede gemaakt met zijn volwassen dochter (uit het huwelijk met Catherina). Cromwell zoekt toenadering tot deze dame en lijkt een kans te maken. In het land breken onlusten uit vanwege de overgang naar het nieuwe geloof. De stad York wordt door opstandige kloosterleden en hun aanhangers ingenomen. Ik ben benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Het boek leest in ieder geval als een trein.

In 2022 heb ik weer 40 films gezien (avatar als hoogtepunt) en ben ik naar diverse concerten geweest. In het theater hebben we enkel naar Paulien Cornelisse, Brigitte Kaandorp en Jenny Arean gekeken. Wel twee fantastische voorstellingen. Qua concerten heb ik genoten van Anouk, S10, Queen & Adam Lambert, Rammstein, Goldband, Froukje, Stromae, Eefje de Visser, K’s Choice, de Dijk, the crash test dummies en Loudon Wainwright III. Alle concerten waren stuk voor stuk memorabel.

Ik kijk met grote dankbaarheid terug op het afgelopen jaar, waar ik met volle teugen heb mogen genieten van mijn kinderen en kleinkinderen en waar we ons 40 jarige huwelijksfeest mochten vieren. Ook de karaoke in het Mauerpark, lowlands en ontmoetingen met vrienden uit Ukraine behoorden tot de hoogte punten.

Dit bericht is geplaatst in Boeken, persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *