Het boek Henry

Het 2e deel uit de 3 delige serie over Thomas Cromwell. Prachtig verhaal over de opkomst en ondergang van Henry VIII zijn tweede vrouw Anne Boleijn. Nadat Henry de church of England heeft gesticht om te kunnen trouwen met Anne, lukt het niet om bij haar de gewenste erfgenaam te verwekken. Hierdoor ontstaat er wrijving binnen het huwelijk en gaat Henry op zoek naar een nieuwe vrouw waar hij hopelijk meer succes zal hebben. In Jane Seymour wordt de opvolger van Anne gevonden.

Anne is inmiddels aardig van het padje geraakt en is diverse relaties aangegaan met mannen aan het hof van Henry VIII. Haar intieme relatie met een familielid kost haar uiteindelijk de kop. Thomas Cromwell weet de minstreel tot een bekentenis te verlokken en diverse mannen worden samen met Anne opgesloten in de Tower, in afwachting van hun doodvonnis.

In het boek worden de smakelijke details breed uitgemeten en krijg je even het idee dat je in 40 tinten grijs beland bent. De intriges blijven echter boeien tot het eind. De rol van Cromwell in het geheel en de manier waarop hij uiteindelijk Anne ten val weet te brengen houden de lezer tot op het einde van het boek in haar greep.

Ik ben zeker van plan om deel 3 (1200 pagina’s) ook te gaan lezen, maar bewaar deze kluif voor de kerstvakantie.

Dit bericht is geplaatst in Boeken, persoonlijk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *